Реклама / Ads
8| 7168 |25.06.2018 ПОЛИТИКА

Антон Койчев за Фрог: Следващите дни ще бъдат съдбовни за СДС

.
Д-р. д.м.н. Антон Койчев е член на Европейската Асоциация по лапароскопска и миниинвазивна хирургия. Член е на Съюза на демократичните сили от 1998г. Общински съветник в СОС от 2015г. От януари 2017 г. е председател на СДС-София. На 21 юни 2017г. е избран за член на НИС на СДС от София – град. Frognews.bg го потърси относно предстоящата конференция на СДС и избора на нова визия и ръководство за партията.
 

Г-н Койчев, преди два месеца ситуацията в СДС ескалира, стигна се до сблъсъци и вълнения. Какво е положението към днешна дата?

 

Вълненията в СДС продължават, но цялата енергия е насочена към предстоящата национална конференция, на която ще се вземат важни и съдбоносни решения за СДС. Те засягат линията, по която ще се движи партията, нейното позициониране и заявки за бъдещи политики.

 

Това е дневният ред на партията в момента. Разбира се, вълнението, за което вие намеквате, вече отсъства, дори напротив, има една творческа енергия, структурите са в трепетно очакване какви кандидати ще се предложат за съответните позиции.

 

Кога ще се проведе конференцията и какви са Ви очакванията за нея?

 

Конференцията е на 7 юли, а срока за номинации изтича дне, на 25 юни, в 17:00 часа. След което мандатните комисии ще вземат решение и ще представят кои са кандидатите за нов председател. Иначе очакванията ми са, че СДС ще направи силна конференция и ще отправи политическите си послания към цялата българска общественост. Ще излезем по-силни и по-обединени от тази конференция.

 

Много са важни посланията, които ще направим към цялото българско общество и очаквам да има сблъсък на идеи за визия и развитие на България. На очертаване на каузи и приоритети на Съюза на демократичните сили.

 

Какви очаквате да са отношенията с останалите парти от десния политически сектор след конференцията? Може ли да има общи действия с „Демократична България“?

 

Мисля, че това категорично не трябва да се случва. Новата коалиция „Демократична България“ в никакъв случай не бих я нарекъл дясна, да не говорим, че в нея има формации, които са откровено леви и ляволиберални. Една от основните партии там  отказва да даде отговор къде се позиционира, дали е лява или дясна.

 

Докато това не се случи, аз не виждам причина да водим разговори с тях. Може да имаме общи виждания, като реформа в съдебната система и спиране на проекта АЕЦ „Белене“, но не виждам как може да има сериозен политически разговор. Що се отнася до това кой е автентичен десен, отговорът винаги е бил Съюза на демократичните сили.

 

Засегнахме темата за дясното в България. Виждаме, че голяма част от електората на т.нар. „автентична десница“ се преля в ГЕРБ и в други формации. Какво правят десните партии, за да отблъснат този немалък електорат?

 

Отговорът е какво не направихме до момента. Това, че част от тях преляха в ГЕРБ, може да се обясни по два начина. Единият е, че ние не направихме необходимото да ги привлечем и те не познаха в нас дясна алтернатива на ГЕРБ. И втората много важна причина е, че има голям Анти-БСП вот. Тоест страхът, че българската социалистическа партия може да има мнозинство при избори, активира притесненията на хората и те дадоха гласа си за ГЕРБ. Естествено, не можем да обвиняваме никого за това, ние не сме си свършили работата.

 

Какво бъдеще виждате за СДС оттук-нататък?

 

СДС трябва да се бори за свободна пазарна икономика и против прекомерната бюрокрация. Визията за партията трябва да бъде за опазване на суверени национални държави и опазване на семейните ценности, които са традиционни и основополагащи за българския морал. Категорично не трябва да приемамем либералния фундаментализъм. Можете да очаквате нова по-консервативна визия на СДС.

 

Интервюто взе Михаил Кръстев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7730 |12.06.2018 Първан Симеонов пред Фрог: Политиката ни е като пломбата - отгоре гладка, но нервът отдолу работи . 1| 7377 |12.06.2018 Алекс Алексиев за Фрог: Ким Чен-ун очаква Тръмп да спаси властта му . 11| 14437 |30.05.2018 Методи Андреев за Фрог: Путин извика Борисов в Москва . 9| 13126 |17.05.2018 Бабикян за Фрог: Лидерите от ЕС охладиха фанфарите на Борисов за Западните Балкани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads