Реклама / Ads
71| 6137 |07.09.2013 ПОЛИТИКА

Антон Кутев: Голямата опозиция е народът, а не ГЕРБ

.
Опозиция на правителството е народът, а не ГЕРБ и реформаторският блок. БСП има нужда от силно, а не популистко дясно. Преди май догодина няма да има предсрочни избори. Това каза в предаването "На светло" по Нова телевизия червения депутат Антон Кутев.
 

"В България има олигархия, но през годините тя е различна", заяви той. Попитан кои са олигарсите, лансирани от БСП, Кутев посочи: "На този въпрос не трябва да отговарям аз. Може и да е имало такива преди 2000 г., преди да стана член на БСП. Не съм обаче аз човекът който би могъл да коментира този въпрос. Когато говоря за олигархия, аз давам оценка на тези, които виждам в момента".

Той посочи, че депутатите от Коалиция за България са гласували за предложението Делян Пеевски да бъде назначен, защото това е било решението на парламентарната група. Социалистът заяви, че не знае кой е предложил кандидатурата на Пеевски. "Тези решения се вземат в тесен кръг. Въпросът не е кой е взел решението, а че подобни решения въобще са възможни. То изкара хората на улиците", добави той.

"Безспорно е обаче и че протестиращите тогава и протестиращите сега са различни хора. Срещу протеста срещу Пеевски ние можехме да имаме никакви доводи, докато сега доводите ни са реални. Сега става дума за реваншизъм. Става думата за хората, които изгубиха властта и искат да си я върнат. Сегашният парламент и правителство са законно избрани.

Демокрацията има правила и те трябва да бъдат спазвани. Това не означава, че парламентът не може да бъде сменен чрез законни избори. Няма нищо лошо в това, стига да се прави по легитимен начин. Според моя политически усет обаче преди май месец догодина няма да има предсрочни избори", каза още Антон Кутев.

Що се отнася до новия ляв проект, за който Татяна Дончева и Георги Първанов дадоха заявка, Кутев заяви, че едно такова нещо не касае Станишев, а какво ще се прави с монополите, майчинските. "Ако Първанов иска да прави нов проект, да каже какво ще представлява той. Къде ще бъде - в ляво или дясно от БСП. Кои са ключовите неща, които този проект може да развие", коментира Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 206| 22427 |09.08.2013 Антон Тодоров: Реформаторският блок е проект на задкулисния д-р Франкенщайн . 388| 13319 |03.08.2013 Антон Кутев: ГЕРБ няма да дойдат на власт повече . 59| 13524 |02.05.2013 А. Тодоров: Даниел Вълчев и Галина Маринска са източвали най-голямата фирма на Първо главно . 58| 10508 |21.03.2013 Ив. Кръстев предупреждава: Голямата опасност е непризнаване на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads