Реклама / Ads
134| 8612 |01.09.2010 ПОЛИТИКА

„Атака” разследва с международен екип кабинета „Костов”

.
Волен Сидеров
За управлението на Иван Костов няма давност. Партия „Атака” готви разследване на бившия премиер и лидер на ДСБ. Това обяви в интервю за „24 часа” лидерът на националистите Волен Сидеров. От партията му вече са се свързали с организация, която работи към ООН и Световната банка.
 

„Разследва изнесени и откраднати пари от политически върхушки по цял свят. Сигурно имат комисиона или хонорар. Но ще искаме от нея съдействие, за да се установи какво са ограбили Костов и управлението му”, закани се Сидеров.
Той обяснява, че целта му не е да отмъсти, а това е искането на хората.

„Всеки в България знае, че той е причина за голямото разграбване. Приватизираха 4000 предприятия за жълти стотинки и съсипаха икономиката. След него всичко друго изглежда по-добро, защото той остави държавата като след ядрена война.
И възмездие няма до ден днешен. ГЕРБ беше избрана и заради това - да потърси отговорност. Не става дума само за Костовия кабинет. И на царя, и на тройната коалиция са за разследване”, казва още националистът.
В интервюто лидерът на „Атака” категорично отрича някога да е бил сътрудник на социалистическото МВР, както и да е разследван за изнудване за 1000 лева. Според него тези слухове ги пускали хора от ДСБ и ген. Атанасов, но Сидеров ще ги съди.

Причината за атаките било председателското място, което Сидерв заемал в парламентарната комисия за контрол над ДАНС.
„Атака на Атанасов е, че аз не бива да съм председател на комисията за контрол на ДАНС, тъй като можело да съм зависим като сътрудник на народната милиция. След като докажа, че не съм бил, доводът му отпада. Цялата им игра е заради този пост. Костов и преди се е опитвал да атакува председателството ми. И при случая с “Луфтханза”, и при изслушването на същия този Атанасов. Благодарение на мен стана ясно, че той е назначил Алексей Петров в службите. Дотогава лъжеше и шикалкавеше. Назначил го е с идеята да шпионира израелското посолство. Предавам как обясни мотивацията си:

- Защо сте назначили Алексей Петров?

- Ами имахме данни, че той е в много близки и дружески отношения с тогавашния израелски посланик.

- Какво значи дружески?

- Ами този посланик се интересуваше от по-млади жени.

- И какво, Петров му ги водеше ли?


Изнасянето на тези данни вбеси Атанасов и Костов. Затова ме атакуват. Не ги знам защо толкова се притесняват, това председателство на комисията за ДАНС е ротационно. С такива нападки само показват много ниско ниво. ДСБ уж се води европейска партия. А в ЕНП не ми е известно компроматните войни да се одобряват”, разказва в интервюто Волен Сидеров.

Той е поискал официално от министър Цветанов уверение, че не е бил сътрудник на никаква народна милиция, както Атанасов твърди.

„Заявявам – нито съм работил за народната, нито за международната, нито за никоя милиция и служба преди или след 10 ноември”, казва националистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6380 |14.05.2010 Първанов пак контра на кабинета, но мислел за похитените моряци . 62| 11342 |27.02.2010 Министър, паднал от Луната, трябва да отпадне от кабинета . 34| 7164 |19.10.2009 Първанов: Министър се прави на премиер, в кабинета предлагат опасни идеи . 20| 6754 |27.05.2009 БСП блокирала разследване за връзката на Я. Янев със службите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads