Реклама / Ads
56| 12074 |13.10.2010 ПОЛИТИКА

"Атака" стегна примката около ГЕРБ - иска незабавно референдум

.
Волен Сидеров отново изправи на нокти премиера Бойко Борисов и правителството, след като внесе в деловодството на парламента искане за референдум. Атакистът е категоричен, че 330 000 българи, които са сложили подписа си в инициативата на ВМРО, не заслужават гласуването да се отлага във времето, както преди дни Каракачанов и Борисов решиха.
 

„Атака” внесе в деловодството на парламента проект на решение с искане за провеждане на национален референдум за членството на Турция в ЕС. Хората на Волен Сидеров искат народът да отговори „Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава-членка към Европейския съюз?”

Пред журналисти председателят на ПГ на „Атака” Волен Сидеров припомни, че по тази тема на искания референдум се проведе подписка в страната. „Този инициативен комитет, който провеждаше тази подписка, на практика излъга, измами тези 330 000 българи, които се подписаха. Защо измами? Защото г-н Каракачанов, който предвождаше тази инициатива пред медиите, се съгласи да направи една среща с ръководството на управляващата партия, с ръководството на парламента и на практика той се съгласи референдумът да се отложи за неясно кога", каза лидерът на партията пред журналисти.

Той добави, че "Атака" не е съгласна с това. "Ние смятаме, че българите трябва да се произнесат по въпроса дали искат или не Турция да бъде член на Евросъюза”, подчерта Сидеров. Настояваме този референдум да се проведе сега, има ги събраните подписи, хората са се произнесли, ако трябва ще продължим да събираме подписи, каза депутатът. По думите му инициативата за провеждане на референдум за членството на Турция в ЕС е на „Атака” и е започната много преди ВМРО да го направи.

„Министър-председателят си има право на своето виждане”, коментира Сидеров. Лидерът на „Атака” каза, че очаква подкрепа за референдума от всеки, който се смята за българин.

„Според нас Турция не може да се развива в европейски план. Това е държава, която не е европейска. Това е държава, която в момента се управлява от ислямски фундаменталисти и тя винаги ще бъде заплаха за България. Там, тази антибългарска амбиция и политика не се крие”, каза депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6462 |12.10.2010 Кр. Премянов: Промяна в устава, а не самоцелни избори на лидер в БСП . 35| 5516 |11.10.2010 Парламентът решава референдум или не за Турция в ЕС . 14| 10510 |08.10.2010 Кр. Райдовски: Бриго не е за "Дондуков" 2, а за съда . 27| 7715 |08.10.2010 Бриго иска да е президент; бил от Перник като Г. Димитров и Г. Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads