Реклама / Ads
10| 7730 |03.01.2011 ПОЛИТИКА

Ат. Атанасов: Чака ни година на политически гадости

.
Ат. Атанасов
Г. Първанов защитава интересите на ДС; ракетата-носител на Б. Налджиев е Г. Петканов, респ. Трактора; в София има нужда от промяна, каза генералът.
 

Няма никакъв скандал, а рутинна работа в ДАНС, обяви по НТВ ген. Атанас Атанасов от ДСБ по повод поредното уволнение в агенцията заради теч на информация. (Има подозрения, че вместо да събира улики срещу Трактора, Божидар Налджиев му е изнасял информация - б.р.) По-големият проблем е, че се наложи практика в българския обществен живот умишлено контролирано да се пуска информация, за да се провокират скандали с цел да се отклонява вниманието от други по-големи теми. Това е специфичен метод на репресивния апарат на комунистическия режим, функциониращ и днес, добави генералът.

Голямо е предизвикателството през тази година, идващо от Шенген, предупреди Атанасов и каза, че не може да се твърди, че технически сме готови, а политически има проблем. Тази оценка се отнасяла до вътрешнополитическите процеси в страната. Към този момент тази оценка говори за много сериозни проблеми вътре в страната с образуването на процеси изобщо, с търсенето на отговорност и събирането на доказателства.

Не знам, чия фигура е Божидар Налджиев, но жена му е била деец на РЗС в Петричко. Ракетата му носител е бил ексминистъра Георги Петканов, чийто връзка с Алексей Петров е била топла, коментира Атанасов.

В горнооряховската история с подслушването има нещо измислено, каза той, артикулирайки политически мотиви. Този случай трябва да е едно предупреждение, българските партии да не допускат подобни неща. Предстоящите местни избори са много важни за управляващите, които ще искат да докажат, че още имат доверие. Имало много сигнали в публичното пространство за редица други подобни случаи, а това е недопустимо, особено когато се влиза в личния живот на хората, каза Атанасов.

В определени региони и общини политическите конкуренти се наблюдават с оперативни средства, което е злоупотреба с власт. Предстои година, в която ще бъдем свидетели на редица политически гадости, прогнозира той и каза, че това щяло да е така заради профила на управляващите.

Г. Първанов защитава интересите на ДС,
той заема най-високото място в държавата, избутан като агент там, каза генералът и каза, че сините имат последователна позиция по отношение на "агента Гоце". Антикомунистическите среди в България винаги са имали еднозначно отношение, добави той и каза, че засилените критики днес сочат, че днешните управляващи едва сега започнали да използват темата.

Няма нужда от закон за лустрацията; трябва да има политическа воля тези хора да не работят в определени области, коментира Атанасов темата за сътрудничилите на ДС. Борисов е объркан, защото той самият нееднократно е споделял, че е искал да стане офицер от ДС, а това е недопустимо за човек, който се афишира като десен лидер. Доносниците са много разнолики; част от тях са били жертва на системата, защото са били от буржоазни семейства и са били мачкани. Но да ги заклеймяваме заедно с онези, които са ги мачкали, е нонсенс.

В София има нужда от промяна. Жалко, че е една почтена жена като Фандъкова не взима решенията. Прави го Борисов и неговата администрация, добави Атанасов. Той коментира, че наследството в София не е добро. Сините имали няколко кандидата за кмет, трябвало само да се избере подходящия. Зад кандидат на ГЕРБ няма да застанем, завърши генералът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 10373 |17.12.2010 Ген. Атанасов: Политиката на Първанов роди скандала с ДС-посланиците . 25| 6475 |02.10.2010 Станишев и Първанов в другарска прегръдка за изборите догодина . 32| 6242 |27.07.2010 НДСВ: ГЕРБ изгубиха 1 година на българите . 24| 10820 |07.07.2009 Само за година властта забогатя рекордно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads