Реклама / Ads
30| 8023 |18.12.2009 ПОЛИТИКА

На Атанасовден Я. Янев съди генерал за 100 бона

.
Нов съдебен скандал ще взриви в близките седмици политическите страсти. На 18 януари, Атанасовден, пред Темида ще се изправят един срещу друг неуморният борец срещу Държавна сигурност и комунизма – ген. Атанас Атанасов и страшилището на корумпираните - Яне Янев. Лидерът на партия РЗС е завел дело в Софийския районен съд срещу човека на Иван Костов. Гражданският иск е за 100 000 лева
 
Това научи Frognews.bg от източници в съдебната система. Делото, което е от частно наказателен характер е за клевета и е под № 13154/09.

Поводът за нашата реакция е изказване на Атанасов в телевизионно предаване на Петър Валгин, в което оклевети Яне Янев, заяви за Frognews.bg адвокатът на консерватора Емил Василев.

Поискахме да бъде направена съдебно-психиатрична експертиза на Атанас Атанасов, защото той твърди налудното обстоятелство, че Янев е финансиран от контрабандни канали, под закрилата на ДАНС. Но съдът ни отказа с мотив, че на този етап няма съмнения за такива отклонения на Атанасов, уточни защитата.
Всички клеветници ще ги съдя до дупка, бе пък краткият коментар на лидера на РЗС. Той обясни, че сега е зает с друга по-важна тема – царските имоти.

Заради три твърдения в телевизионното предаване преди месец е атаката срещу мен, разкри Атанас Атанасов. Казал съм: Антуражът на Петко Сертов организирано и координирано работеше в предизборната кампания за РЗС.
Посочих, че големите пари за депутатската кампания на РЗС, за които от партията не дадоха обяснения, идват от контрабандните канали, организирани от бившите офицери от ДС с прякори Цайса и Марадоната. Тези хора са били назначени на възлови позиции със съдействието на ДАНС.

Констатирах, че Яне Янев се изявяваше като яростна опозиция, атакувайки Сергей Станишев, а в същото време ласкаво се изказваше за създадената от него ДАНС, посочи човекът на ДСБ. Той отказа да коментира на този етап дали е основателна реакцията на депутата, но подчерта, че е смешно да се страхува от човек като Янев. Атанасов подозира, че съдебната атака срещу него е организирана от групата на Трактора, която стояла и в основата на съдебните дела, които предишният главен прокурор Никола Филчев инспирирал срещу генерала.

Нямат промяна в маниера на работа. Преди ми насрочваха делата все около Коледа и др. празници, а сега са избрали именния ми ден, коментира Атанасов. Той уточни, че адвокатът на Янев, който бил преди години негов подчинен в НСС, поискал Сергей Станишев, Цветан Цветанов и Ваньо Танов да се е явят като свидетели, но съдът отхвърлил на този етап молбата им.

Frognews.bg
припомня, че тази година приключи съдебния спор между Яне Янев и Минчо Спасов. Лидерът на РЗС успя да осъди за 1 лев цариста за клевета. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6762 |27.05.2009 БСП блокирала разследване за връзката на Я. Янев със службите . 2| 5693 |14.09.2007 Есента на генералите и патриарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads