Реклама / Ads
4| 4761 |08.03.2017 ПОЛИТИКА

Бабикян за Фрог: Предизборно гледаме социално-политическа вакханалия

.
Арман Бабикян
Прекалено бързо и през куп за грош бяха оформени коалициите, изборите и подготовката за тях. Повечето кандидати са с леви послания и програми. Независимо дали са от центъра, дясното, лявото и т.н. Почти всички се занимават с пенсии, здравеопазване, образование, увеличаване на майчински... Всичко това е тържество на популизма и левите послания независимо от политическата посока. Това заяви пред Фрог нюз политологът Арман Бабикян по повод предстоящите избори.
 

На въпрос не са ли много кандидатите за депутати от шоубизнеса, той заяви: Във Великото народно събрание имаше режисьори, актьори. В него бяха и Валери Петров, и Васил Михайлов. В мига, в който настава време разделно, тези хора биват извиквани за помощ. Викат се, когато трябва да се направи морален, а не просто политически избор. Няма лошо да влизат в парламента актьори, режисьори, художници, певци, защото с култура се занимаваме, когато протече климатикът на „Квадрат 500”. Трябва да има хора с всякаква експертиза и професия, стига да са наясно с политиката и какъв вид работа е тя.

 

Политиците ни не са свободни. Живеем в постсоциализъм, защото нямаме свободен пазар. Нямаме конкуренция на пазара, на него има 10-15 олигархични кръгове, които обменят власт и пари с управляващите. Няма никакъв шанс да създадете компания за търговия с петрол и да не зависите от Валентин Златев. Така е и в другите сектори. Същите тези хора притежават медиите, затова няма как те да са свободни. Защо очаквате и политиците да са свободни?! Голямата част от икономиката ни са поръчки – общински или държавни. Пазарът, състоящ се от нашата платежоспособност, не дава големи шансове на някой да пробие. Всички се изхранват с поръчките, които държавата дава.

 

Има вероятност избраното ново правителство да не издържи. Дори да се сформира кабинет, той няма да е много силен. Не беше достатъчно силен кабинетът с лица като Москов, Ненчев, Кунева, така че си представите колко силен ще е кабинетът с лица като Волен Сидеров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 11182 |08.03.2017 Само във Фрог: Кадровик №1 на армията подаде оставка . 1| 9777 |08.03.2017 Само във Фрог: Болница „Св. Анна” пред финансов колапс, дължи 2,3 млн. лв. само за техника /документи/ . 4| 9347 |08.03.2017 Само във Фрог: Кадри на КОЙ се връщат като шефове в Националната полиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads