Реклама / Ads
33| 6864 |05.03.2015 ПОЛИТИКА

Р. Бъчварова шикалкави за оставката на Вучков, брани Борисов

.
Вицепремиерът Румяна Бъчварова Източник: Булфото
Не става въпрос за избор между един и друг, това е спекулативно твърдение. Всички бяхме много изненадани от случващото се. Много уважавам министър Вучков, той е честен човек, но може да се е подвел.
 
Това коментира вицепремиерът Румяна Бъчварова в студиото на Нова тв. Това беше едно ритуално подаване на оставка, с цялото ми уважение към министър Вучков. Почтено е да отидеш до премиера и да си подадеш оставка, не по начина, по който го направи Вучков.

Аз седя близо до Борисов, той също беше изненадан, твърди Румяна Бъчварова. Оставката беше изненадваща дори и за премиера и беше представена по начин, по който не можеше да не бъде приета.

Премиерът никога не е казвал, че няма да освободи Лазаров или Писанчев. Каза, че ще ги смени в момента, в който прецени, че е удачно. Никога не е казвал, че няма да ги смени, каза Бъчварова. Бъчварова се оплете в тези обяснения, защото не можа да обели и дума за доскорошната позиция на любимия си премиер, който твърдеше, че Писанчев, Цветлин Йовчев и Орешарски са за ареста. Не пестеше нападки и обидни квалификации и за главсека Лазаров.

Един премиер като Борисов с широка коалиция, за какво му е да има договорки с ДПС. Това са елементарните обяснения, които търсят политически дивиденти, смята вицепремиерът. Тук отнво Бъчварова пропусна да коментира връзките на Борисов с "Булгартабак", например.

Румяна Бъчварова не изключва някой да се е опитал да се възползва от почтеността на Веселин Вучков. Мисля, че той е използван с неговата почтителност и чувствителност.

Най-правилно е да се търси за мястото на вътрешен министър човек с профила на Вучков. Трябва да бъде от ГЕРБ, защото това е конструктът на кабинета, завърши Бъчварова. Не стана ясно обаче, защо да се търси човек като Вучков, а самият Вучков се гони.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6374 |09.12.2014 От ДПС искат оставката на Москов . 17| 7229 |16.10.2014 Цачева, Бъчварова и Стоянова в хор: Кънев още не е разбрал, че се водят преговори . 17| 6918 |04.10.2014 Медии бъркат Долни и Горни Лом, Плевнелиев шикалкави . 27| 10216 |01.09.2014 Бъчварова вице на Бойко; Близнашки-правосъден министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads