Реклама / Ads
27| 10211 |01.09.2014 ПОЛИТИКА

Бъчварова вице на Бойко; Близнашки-правосъден министър

.
Румяна Бъчварова
Румяна Бъчварова ще е вицепремиер в бъдещия кабинет на Бойко Борисов. Експертът по социология бе шеф на политическия кабинет по време на управлението на ГЕРБ, а от началото на тази година стана и член на Изпълнителната комисия на партията.
 
Според прогнозите, засега Бъчварова може да поеме министерството, което ще се сформира - на електронното управление, пише Стандарт. Освен за него тя ще отговаря и за държавната администрация. Почти сигурно е, че ГЕРБ ще закрие създаденото от правителството на Орешарски министерство на инвестиционното проектиране.

В управленската програма на партията едно от основните неща, които кабинетът начело с Бойко Борисов ще направи, е да продължи строежа на магистралите "Хемус" и "Струма", както и да въведе ТОЛ такса за пътищата у нас. Така таксите за коли, ТИР-ове и рейсове ще се изчисляват на базата на изминатите километри, а няма да се плаща за определено време. Сумите ще са различни за отделните превозни средства. ТОЛ таксите са средство за заплащане в цяла Европа.

Трима от министрите в кабинета Близнашки - Румен Порожанов, Даниел Митов и Румяна Коларова, вероятно щели да запазят постовете си във ведомствата. Самият служебен премиер Георги Близнашки пък също може да остане в следващ кабинет на Борисов, но като правосъден министър. Другата вероятност, обсъждана за неговото бъдеще, е да стане посланик.

Ивайло Московски почти сигурно ще седне в старото си кресло - на министър на транспорта. Делян Добрев ще е министър на енергетиката във ведомството, което най-вероятно ще се отдели от икономиката.

 

Очаква се Томислав Дончев, който в момента е евродепутат, да отговаря за еврофондовете. Постът вътрешен министър засега остава неясен, но в структурите не ГЕРБ се обсъждат две имена - това на бившия зам вътрешен министър Веселин Вучков и това на бившия председател на комисията по досиетата по време на управлението на СДС Методи Андреев.


"БСП и ДПС не изпиха докрай горчивата чаша. Те дезертираха, те се измъкнаха, защото знаеха в какво състояние оставиха държавата, какво следва през есента и затова се измъкнаха". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна презентацията на управленската програма на ГЕРБ пред структурата на младежите в партията.


По думите му, за ГЕРБ е най-изгодно да остане в опозиция. "С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации, можем да измъкнем България от блатото. Очевадно е, че това е новият начин на управление", категоричен бе Борисов.


По думите му единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторският блок. "Те обаче си избраха позиция, от която да намират само кусури. Аз съм готов да седна и да преговарям с тях на една маса. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали", заяви още Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 9500 |11.12.2013 Румяна Бъчварова: Кадровата политика е слабост на ГЕРБ . 19| 7574 |13.11.2013 Р. Бъчварова: Гражданите имат права; на депутатите са им делегирани . 37| 5824 |09.01.2012 Вицето Марин с орден “Стара Планина” . 18| 9313 |18.09.2011 Кандидат-президент заплашва журналист; вицето му праща пишещите в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads