Реклама / Ads
15| 12207 |22.09.2017 ПОЛИТИКА

Близнашки призна за намесата на чужди посланици в политиката ни

.
Георги Близнашки
”Преди една-две години 12 чужди посланици започнаха да ни изпращат писма, след това посланиците се увеличиха до 16. Още в началото трябваше тези опити за вмешателство да бъдат пресечени, като им се обясни, че подобни колективни действия са неприемливи за една суверенна държава, която е избрала демократичния път на развитие”.
 
Това каза проф. Георги Близнашки пред Bulgaria ON AIR по повод празника 22 септември - 109 години от обявяването на Независимостта на България

Той продължи думите си, като заяви, че българите имаме собствени разбирания как да живеем заедно, но когато пропуснеш момента да сложиш на мястото външното вмешателство, другите се самонавиват, че могат да оказват влияние.

Проф. Георги Близнашки коментира и породилият скандал в парламента доклад за националната ни сигурност, като подчерта, че той дори още не е минал на обсъждане и никой не е обърнал внимание за какво става въпрос в него.

"Русия не може да ни бъде заплаха по стечения на обстоятелствата, натрупани от историята. Това, че други държави са в конфликт с нея си е техен проблем", категоричен бе професорът.

Бившият служебен премиер подчерта, че политиците трябва да бъдат по-сдържани в публичните си изяви.

Проф. Близнашки обърна внимание и на политиката, която президентът Румен Радев води, като заяви, че той постепенно е "напипал верния тон". Това доведе до казуса с изтребителите, като Близнашки подчерта, че държавният глава е можел да си спести целия този конфликт.

"Скандалът с изтребителите е буря в чаша вода и е излишен. Всичко това няма да доведе до краен резултат, единствено разклаща основите на държавността. По-скоро трябва да се води дебат по текущата политика, а не по големите стратегически процеси", заключи гостът на телевизията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2500 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 4827 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4893 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5705 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads