Реклама / Ads
27| 8603 |08.08.2013 ПОЛИТИКА

Бивш митничар: Контрабандата е държавна политика

.
Любомир Терзиев Източник: TV7
Контрабандата в България винаги е била държавна политика. Дали политиците са от ГЕРБ, БСП, ДПС или НДСВ, тези, които са в елита, са едни и същи и си подават топката един на друг, за да не се разбере какво се прави. Пред хората се разиграва цирк, а зад кулисите същите политици се целуват и си разменят информация.
 

Това заяви бившият митничар Любомир Терзиев пред ТВ7. Последните 23 години се показва едно - как държавата не иска да се справи с това. Изследванията показват, че страната е загубила 50 млрд. лв. от нереализирани приходи за последните 20 години. Той цитира и занижените в бюджета очаквания от приходи от митниците.

Нови експерти, които могат да се разровят в архивите не се допускат. На практика се разиграва един цирк, а зад кулисите същите политици се целуват и си разменят информация, каза Терзиев.

Кабинетът взема заем от 1 млрд. лв., въпреки че може този милиард да се събере от митниците, каза той. Новият зам.-директор Николай Попов, който идва от ГДБОП, няма представа от митници. Той не знае за какво става въпрос и сам си признава, че ще се учи в движение. Елка Владова също не разбираше нищо от митници, беше събрала екип от хора, които й казваха какво да подписва.

Относно спрягания за шеф на митниците Кирил Желев Терзиев се изказа ласкаво, като припомни, че Желев като зам.-министър е отговарял пряко за митниците и е информиран за ситуацията там. Обикновено за шеф на митниците се търси човек, който е послушен и изпълнява това, което му казват. Ако се покаже, че ще работи за държавата както например Емил Димитров-Ревизоро, веднага се уволнява.

Терзиев препоръча промените в митниците да започнат от гарантиране на заплати от 3-4000 лв., за да не се замесват служителите в контрабандни схеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 10851 |22.08.2011 Р. Петков: В. Танов участва в контрабандата; Трайков има проблем с мисленето! . 89| 6875 |12.03.2011 Цв. Цветанов: Бившата ДС е в основата на компроматната война . 10| 7683 |07.09.2010 Бившият испански премиер: Имате голямо бъдеще . 20| 7016 |24.09.2009 Ню Йорк Таймс: Бокова, бивш комунист, приветства интеграцията в ЕС*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads