Реклама / Ads
37| 10900 |07.02.2011 ПОЛИТИКА

П. Блъсков и политолози: На "Позитано" Първанов е у дома си

.
Петьо Блъсков
Първанов да стане енергиен министър, "та да се куртулишем всички", препоръча Т. Буруджиева. Как да вървят нещата у нас, след като държавата се меси навсякъде, неофашистки лидер подкрепя правителството, а президентът се прави на премиер, попита Блъсков, според когото ще има нови политически играчи на сцената.
 

Нямат си работа хората, подават си оставка, преизбират се, коментира по НТВ журналистът П. Блъсков политическото поведение на Я. Янев. България в момента има действащо правителство; то работи за Шенген, оставете го Яне, той си прави някаква партийка, с някакви сценарии, добави той. Шенген е една индулгенция, да гръмнат барабаните, да се прибавят към магистралите, каза Блъсков и попита - че кой ще ни пусне в Шенген? Народът не знае какво е това Шенген, яде ли се, пие ли се.

Този момент беше подбран съзнателно, това е старт на предизборна кампания, ако има партия, влязла в предизборна кампания, това е РЗС,
обяви политологът Т. Буруджиева. Според нея всички елементи за това били налице. ГЕРБ също имаше само един депутат в предишния парламент, пък сега управляват, добави тя. Буруджиева каза, че темата не за Шенген е изяснена, а и няма отчитане за усвояване на средствата за подготовка.

Нека не надценяваме едно събитие, РЗС няма такъв потенциал
, репликира социоложката Р. Коларова. Едва ли Шенген ще реши съдбата на правителството, каза тя. Други ходове, насочени към подготовка на кампанията, е посещението на Първанов в централата на Позитано. Тази стъпка показва опит на президента да преброи хората от петата си колона на Позитано.

Какво искате да кажете, че Позитано е чуждо място за Първанов ли? Това е комунистическата централа, той си отива у дома, каза Блъсков.

Президентът трябва да престане да се занимава с благотворителност и с правителството, защото има други работи за вършене. Или да вземе да стане един енергиен министър, като свърши президентския му мандат, че да се куртулишем всички, препоръча Буруджиева. Национална сигуронст е и цената на хляба, и Шенген, а той - ни дума, ни вопъл, ни стон.

Толкоз може, каза Блъсков. Това е институция, запълнена с нещо, което не става, прецени той. Меглена Кунева пък е един чиновник. Най-големите скандали, разправии и фукане в държавата ние ги направихме в период, когато в света започна успокояване. Как да вървят нещата у нас, след като държавата се меси навсякъде, неофашистки лидер подкрепя правителството, а президентът се прави на премиер, попита Блъсков. Каквото и да се случи, се появява правителството и заявява, че държавата ще оправи нещата. А държавата са нашите пари. Народът се е свил, банките пращят от пари, но парите не работят, коментира той.

България е сбъркана външноикономически и вътрешнополитически
, констатира Коларова.

Със сигурност ще има нови политически играчи на сцената, обединиха се всички накрая. Младият човек е този играч, който ако се яви на сцената, нещата ще се оправят, коментира Блъсков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6366 |07.02.2011 К. Тренчев: Политиците се опозориха . 36| 10030 |06.02.2011 Да си купиш Президент! . 19| 6802 |06.02.2011 Л. Георгиевски: Смяната на името на Македония не е трагедия . 9| 5882 |06.02.2011 Я. Нотев: СРС-тата могат да се използват за политически цели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads