Реклама / Ads
0| 6072 |22.03.2016 ПОЛИТИКА

И. Бояджиев за Фрог: Атакуваха Белгия заради Декларацията на ЕС и връщането на мигрантите

.
Иван Бояджиев
Европа твърде късно осъзна какво точно й се случва. Само да попитам къде отидоха милионите евро, които бяха отделени за сигурност?! Накрая се оказа, че няма нито сигурност, нито пък успехи в борбата с тероризма. За съжаление службите винаги вървят една крачка след терористите. Това каза пред Фрог нюз експерт по антитероризъм Иван Бояджиев.
 
Задържането на страхливеца Абдесалам , който организира другите да умрат, а той си хвърли джихадисткия пояс в кофата за боклук, не може да бъде причина за такава голяма терористична инвазия. По-скоро това е свързано с последната Декларация на ЕС за връщане на мигрантите там, откъдето са дошли. Идеята е, че те трябва да останат в Европа, за да може да се направи Ислямска държава и на Стария континент. Идеята е да има първи халифат в Испания. След това ще бъде халифат България и др. Става дума за страни, които са били под османско робство. Службите на Белгия още не са категорични каква е причината за тези атентати, но може би този процес на връщане на мигрантите е подействал като катализатор.

Атентатът е много добре организиран. Не подценявайте възможностите на Ислямската държава. Навремето, когато се създаде ИД към нея се присъединиха и сили на Ал Кайда. Там отидоха най-добрите офицери на Саддам Хюсеин. Някои от тях са обучавани дори в България. Сега ИД е много силна с пари, идеология и добре обучени военни. Процесът трудно може да се овладее, защото европейските служби закъсняха. Ние така и така се движим една крачка след терористите. Като закъснееш с превантивната дейност, става страшно. Случилото се в Белгия е заради криво разбрана демокрация. От кога говорим, че не може да има 100% сигурност за гражданите.

Трябва да се стремим към нея. Но за да има сигурност, трябва да се нарушат гражданските права и свободи. Харесва ни, не харесва ни, това е истината. Белгия, Франция и Германия не се съобразиха с това. Терористи не се възпитават и превъзпитават. Терористите се унищожават-в буквалния и преносен смисъл на думата. Идващите от Близкия Изток мюсюлмани нямат нищо общо с нашите. Тях не ги е страх от смъртта, те искат да умрат. За това се чувстват по-силни от нормалните хора. Очаквам да има развитие. Ще има още взривове. Вече има паника и това е целта на всеки терористичен акт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10071 |21.03.2016 Само във Фрог: Трима бивши топпрокурори напират за антикорупционното звено на Кунева . 23| 12280 |18.02.2016 Само във Фрог: Обмислят Георги Костов да оглави МВР на мястото на Бъчварова . 28| 9781 |17.02.2016 Депутат от ГЕРБ за Фрог: Реформата на Москов е неправилна, но ще го подкрепим . 10| 9830 |08.02.2016 Политологът Д. Ганев за Фрог: Местан ще има съдбата на Касим Дал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads