Реклама / Ads
0| 4453 |25.01.2018 ПОЛИТИКА

Боян Чуков: Вотът бе организиран и проведен политически неграмотно

.
Коментар на експерта по борба с тероризма, бивш дипломат и журналист Боян Чуков, написан в социалната мрежа Фейсбук. Заглавието е на редакцията.
 
Корнелия Нинова се провали с вота на недоверие към кабинета на Борисов. Не става въпрос за сваляне на правителството. Чисто математически бе невъзможно.

Въпросът е друг. Вотът бе организиран и проведен политически неграмотно. Липсваше още от самото начало някаква мисъл и стратегия. Медийната политика на Нинова бе хаотична и приличаше на „сватбарска стрелба“. Елена Йончева бе оставена на „амбразурата“, а тарикатите от ръководството на „Позитано” подличко се правеха на футболни фенове „от сектор Г, под часовника“.

Никой не искаше да се включи персонално и остро във войната на Йончева срещу управляващите. А тя скочи самопожертвователно едновременно на ГЕРБ и Патриотите. Йончева бе зарязана от тарикатите на „Позитано”, а това не е нито кавалерски, нито „другарски“.

От друга страна, екипно ГЕРБ с цялата своя медийна мощ организира защитата на Добрев и атакува Йончева. Липсваше медиен екип и медийна стратегия на БСП, който да поеме ударите срещу Елена Йончева и да я изведе от ролята на първоначален „пилот“. И да подготви вота в парламента. Само Славчо Велков от „гражданската квота“ измърка нещо в НС.

Все пак Йончева не е член на БСП. Нито Славчо Велков. Йончева бе оставена сама на „амбразурата“ от самото начало до края. Далеч по-удобно е някой друг да ти свърши работата, а ти да „му стискаш палци“ на завет. По-лесно е да говориш "по-принцип" за корупция както направи антуража на Нинова. Въобще е смешно, когато „ръководителите“ на „Позитано” разчитат „гражданската квота“ да свали властта, а те да седнат в „креслата“.

Въобще този вот на недоверие към кабинета на Борисов се оказа "войната на Йончева срещу ГЕРБ", а БСП игра ролята на "декор". По-ясно казано, ако печели Йончева, печели само антуража на Нинова, ако губи Йончева...губи само самата тя. А Нинова за пореден път изпълни професионално централната роля на домакиня, която „дрънка с тенджерите в кухнята“ (изразът е на Валентин Вацев).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7096 |19.01.2018 Алпинистът Боян Петров: Министър Димов е маша в ръцете на тези, които са го издигнали . 6| 8603 |02.01.2017 В. Чуков: Ако Турция стане Сирия ни чака вулкан от тероризъм . 9| 5137 |24.01.2016 Миков: Вотът на недоверие ще е върху всичко антисоциално в здравеопазването . 8| 9836 |22.12.2015 Завръщането на Дарт Вейдър от Боянските сараи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads