Реклама / Ads
268| 9529 |13.07.2013 ПОЛИТИКА

Бойко Борисов: Когато десни партии казват с ГЕРБ -не, тогава с кого?

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в предаването “Под лупа” на телевизия “Европа”, че е готов на компромис да седне на една маса и да преговаря с останалите големи политически партии, за да се постигне съгласие по основните национални приоритети. ”Омраза и напрежение има срещу политическите партии. Всички казват без ГЕРБ.
 
Тогава с кого? Сега са 3% нека станат 30%. Какво ще направите. Когато казвате без ГЕРБ, логично е с кой. Ние с БСП - не, с ДСБ –не, с “Атака” – не. БСП не могат с нас, с “Атака”, остави им ДПС. ДПС не може с Костов, с нас не може, “Атака” – не, и им остава БСП. Така след всеки избор нещата опират до коалиция. С обществото трябва да се работи дори. Много мисля какво може да стане. Това правителство ще падне. Дали сега, дали на есен, но ще има предсрочни избори”, обяви Борисов.

Според него основният проблем в момента и през последните години е създалата се неистова омраза между отделните политически субекти. Така се е стигнало до ситуацията само БСП и ДПС да могат да се коалират, а ГЕРБ, въпреки че спечели парламентарните избори, да не управлява страната.

В предаването „Под лупа” бившият премиер Бойко Борисов обяви, че трябва да се сложи край на омразата между политическите партии в България.

Той призна, че и ГЕРБ имат вина за антагонизма между основните политически субекти, но е дошъл моментът да се седне на масата и да се постигне съгласие по националните приоритети.

Относно строителството на магистрала “Тракия”, която трябва да се открие в понеделник, Борисов каза, че това ще остане като свършена работа. “В следващите 10 години няма да се направи нещо. Това, което направихме, само то ще остане. Затова летях с хеликоптерите. Следях изпълнението на всички проекти. Спряха им всички фондове на Тройната коалиция. На Батко, на братко и т.н. На Орешарски нещата са ясни. Работил бил, а още няма назначени областни управители и заместник-министри”, каза още Борисов.

Що се отнася до победата на ГЕРБ на местните избори във Варна, Борисов я определи като важен знак за десетките хиляди протестиращи в големите градове, които искат оставката на правителството на БСП, ДПС и “Атака”.

Относно Изборния кодекс, Борисов каза, че нещата могат да се случат бързо. “Нужно е да се промени само частта за парламентарните избори в Изборния кодекс, за да влезе примерно и мажоритарния вот, за който хората настояват. Нещата могат да се случат буквално за няколко дни. Частта за президента може да се обсъжда сериозно и има време”, обясни Борисов.

На въпроса как гледа на напускащите ГЕРБ, Борисов обяви, че не ги брои. ”Не ги броя напускащите ГЕРБ. Не ги познавам. С някой от тях оставаме приятели. Има и хора, които не съм ги чувал. Толкова ме и интересува, че някой напуска. През следващите години трябва да се смирим да преглътнем гордостта и да вървим напред”, добави още Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 207| 7682 |05.05.2013 Бойко Борисов: Борсата за СРС-та става ужасна! . 67| 7498 |25.04.2013 Б. Борисов: Опозицията не може да преглътне пълните ни площади . 118| 9400 |21.04.2013 Борисов: Да се стегнем като народ, за да си стегнем и държавата . 82| 10680 |11.02.2013 Вербовчикът на Борисов: Делото "Буда" е фалшифицирано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads