Реклама / Ads
86| 8672 |29.06.2014 ПОЛИТИКА

Бойко или кой ще оглави кабинет на спасението ?

.
Още в понеделник сутринта България да има ново правителство. И негов премиер да е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това е един от вероятните изходи след консултациите при президента Росен Плевнелиев днес от 14 часа, съобщиха депутати.
 

От ДПС и БСП признаха неофициално, че очакват оставката на кабинета на Пламен Орешарски "светкавично", за да се "успокои ситуацията". Според запознати е твърде вероятно Борисов да вземе най-добрите експерти от големите партии в новото правителство. И така да се сформира кабинета на спасението. На консултациите при президента ще участва и премиерът Пламен Орешарски.

"Да, готов съм аз да стана премиер веднага. Аз четири години с моето правителство и моята партия при най-голямата криза на всички времена в света направих така, че България да не е в процедура на свръхдефицит", каза вчера пред Нова телевизия Борисов. И допълни: "Само аз си знам как съм я крепил държавата". "Още в понеделник трябва България да се вземе в здрави ръце, даже тогава е късно", предупреди лидерът на ГЕРБ. Борисов обаче постави условие към останалите парламентарно представени партии. "БСП, ДПС и "Атака" да признаят управленската си немощ, да признаят провала си, както аз направих преди над една година. Да излизат утре, 29 юни, при президента и да кажат: "Провалихме се", заяви Борисов.

"При бърза политическа промяна аз съм лицето, което може да се справи", призна Генерала. "Четири години удържах положението, когато в най-тежката криза се разсипваха Ирландия, Португалия, Гърция. Ако БСП, ДПС и "Атака" не се съгласят, моята съвест е чиста", заключи Борисов.

Днес на консултациите при президента ще участват и лидерите на "България без цензура" и Реформаторския блок. А от "Атака" представители няма да има.

Освен кабинет начело с Бойко Борисов обаче има вариант и за експертно правителство, съставено с активното участие на президента Росен Плевнелиев. За премиер се търси финансист, банкер или мениджър, който да "може да овладее ситуацията", обясниха още депутати. За поста народни представители, участвали в консултациите в парламента, вчера завъртяха имената на банкера Левон Хампарцумян, както и на експертите Стоян Александров и Екатерина Захариева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 7436 |28.05.2014 Орешарски: Не съм готов за промени в кабинета и за оставка . 23| 7035 |28.05.2014 Среща на върха за ремонт на кабинета . 7| 6654 |28.03.2014 ДПС гласува с Бойко за Изборния кодекс . 55| 7119 |22.03.2014 Очаквано: Кунева оглави листата на РБ, след нея е Светослав Миланов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads