Реклама / Ads
17| 6283 |29.11.2015 ПОЛИТИКА

Бойко Великов: БСП е идейна и програмна партия и трябва да се води от политиките

.
Бойко Великов
„Това, което искаме да изработим като политика и действия, конкретни виждания на партията за развитието на страната, трябва е водещо, а не вътрешнопартийно противопоставяне”. Това заяви в ефира на БНР зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов.
 

Той обясни, че на заседанието на пленума вчера са разгледани 3 основни въпроса: политиката, която ще изведе левицата в този труден за страната момент; ясна ориентация за провеждане на предстоящия редовен 49 Конгрес и необходими организационни въпроси. Великов подчерта, че това няма да е просто поредния конгрес и поясни, че той ще има решаващо значение за бъдещето  на партията и мястото й в политическия живот на страната. „Конгресът трябва да даде важен импулс за преодоляване на кризата, в която се намира БСП и връщането на доверието е нея”, категоричен бе той.  По думите му БСП трябва да се утвърди като носител на жизненонеобходима лява алтернатива за България на дясното управление с авторитарни тенденции, което е и в противоречие с конституционния модел. 

 

Ръководството отново показа, че гледа напред и ще изведе партията до най-важния й форум

 

          Помолен да коментира писмото на дикусионния клуб в Красно село, Великов заяви, че разделението в БСП предизвиква остри реакци. „Подобни действия създават не само вътрешни противоречия, но и пробпеми с възприемането на БСП”, каза още той. По думите му ясно е очертана манипулацията, която е направена. Зам.-председателят на левицата обясни, че няколко от участниците в дискусията са се разграничили – Цеков, Междуречки, Таков. Той поясни, че те са заявили, че са присъствали на срещата, но не са подписвали писмото и не са заявявали готовност да го направят. „Ръководството отново погледна напред с възможност в най-кратки срокове да насрочи  Конгреса, за да изведе основното, което е необходимо в този политически момент, за да върви партията напред към най-важния си форум”, подчерта Великов. По думите му този форум не може да се превърне  само в сблъсък на една група срещу друга. „БСП е идейна и програмна партия и трябва да го докаже отново с политиките, които предлага”, категоричен бе той. Великов подчерта, че тези политики трябва да намерят и реален израз, защото проблемите в България са много тежки и не намират решение нито в бюджета за следващата година, нито в позициите, които заема управлението.

 

БСП ще продължи да се бори с прагматизма в политиката и да работи за решаване на проблемите на хората 

 

          Великов заяви, че в последните години се налага тенденция на груб прагматизъм в политиката, налагане на корпоративните и частните интереси, които изместват политическото и партийното представителство. „Това е проблем пред БСП в местните власти и пред политическата система в България като цяло в последните години”, обясни той. Зам.-председателят на левицата подчерта, че БСП е направила сериозни опити в подготовката и подбора на кандидатите, предложени от нея за участие в местната власт,  за да може да бъдат ограничени личните и корпоративните интереси. „Тези процеси са трудни за овладяване и ще положим максимални усилия, за да се справим”, категоричен бе той.  

          Бойко Великов обясни, че предстои среща на представителите на партията в местната власт и ръководството на БСП през следващата седмица. Той припомни, че БСП е  извела левите си стандарти, които иска да бъдат заложени в програмите на избраните кметове от левицата, както и в предложенията на представителите на БСП там, където са в опозиция.  „Те трябва да бъдат една реална опозиция сега, когато се приемат и местните бюджети,  за да се обърнат директно към проблемите на хората в общините – бедността, безработицата, социалното изключване,  демографската криза. Тези проблеми стават все по-тежки и ако не се обърнем към  тяхното решаване, те ще се задълбочат и пренасят и в общините”, каза още той.

          Великов заяви категоричната позиция на БСП, че няма да подкрепи бюджета за 2016г. в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5938 |15.05.2015 Манолова по Ленин: Асфалтиране + Бойкова власт=реформи . 96| 25893 |13.03.2015 Как Бойко излъга и за КТБ . 14| 5907 |09.03.2015 Павлова и Фандъкова отвяха Бойко . 93| 5905 |20.02.2015 Волен обеща на Бойко не 6, а 66 милиарда лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads