Реклама / Ads
15| 5392 |12.03.2016 ПОЛИТИКА

Борис Иванов: Хората харесват БСП повече от преди

.
Борис Иванов
„Ако преди година и половина не бяхме се върнали към левите ценности, днес БСП щеше да е по-слаба и трудно разпознаваема като опозиция. Сега политиките, които предлагаме като алтернатива на дясното, станаха по-осмислени, последователни и разбираеми”. Това заявява в интервю за столичен вестник Борис Иванов, началник на кабинета на председателя на БСП.
 

По думите му всички действия на социалистите и в Народното събрание, и извън него очертават последователна и пълноценна лява политика в интерес на мнозинството български граждани. „От срещите с наши членове и симпатизанти знам, че хората одобряват тази линия на поведение и сега харесват БСП повече от преди. Всъщност и социологическите изследвания от последните месеци сочат плавен ръст на доверието към нас”, казва още той. Иванов изразява надежда, че и делегатите на конгреса ще пренесат това настроение и на заседанието през май и ще въплътят в съответен политически документ - платформа - целите, принципите и ценностите, от които ще продължи да се ръководи партията в следващите години.

 

„Партията има нужда от актуализирана политическа платформа, която да отрази спецификите и предизвикателствата на днешния ден. Платформата не е формалност, особено за левите партии. По това ние се отличаваме от партиите проекти”, допълва той. Според него предстоящият конгрес ще очертае разликата между истинските партии, каквато е БСП, и политическите проекти, които идват и изчезват за няколко години. „Убеден съм, че конгресът ще даде хоризонт на БСП като лява, социалистическа партия, предлагаща решения за хората и защита от корпоративните и неполитическите интереси”, заявява Борис Иванов.

 

Според него откакто Михаил Миков бе избран за председател на БСП много неща са се променили. „Знаете, БСП не е лидерска, а идейна партия. Важни са личностите, но по-важни са идеите на партията. БСП преустанови социаллибералните експерименти и започна връщане към левите идеи”, казва още Иванов. По думите му българите имат нужда от левица, която да отстоява техните интереси чрез ясна алтернатива на дясното управление. „Това не е въпрос за самосъхранение, а национално отговорно поведение на втората политическа сила в най-бедната страна на ЕС. Предприехме и мерки за организационно укрепване на партията ни с ясни правила за носенето на отговорност, електронно членство за по-добра отчетност на количествения и качествен състав, укрепване и възстановяване на партийни организации в редица населени места, подмладяване на всички равнища”, допълва Иванов. По думите му мерките не минават без вътрешна съпротива, но те не са били насочени срещу някого, а целят единствено засилване на партията и възстановяване на доверието в нея. „Аз съм оптимист, че партията е на прав път”, категоричен е Борис Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5297 |08.03.2016 Екзакта: Национален политик №1 е Фандъкова, Борисов е трети . 37| 6534 |26.02.2016 Борисов: Проблемът е, ако ГЕРБ не подпише с РБ . 34| 8577 |18.02.2016 Р. Кънев: Борисов върви по ръба за спрените поръчки за Пеевски , Златев и Цв. Цветанов . 23| 7601 |17.02.2016 Борисов спря втора обществена поръчка на Пеeвски за 95 млн.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads