Реклама / Ads
179| 9679 |17.03.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Ако искат хората да чакат, ще довършим проектите, ако не - Станишев чака

.
Б. Борисов
Докато съм премиер, няма да допусна държавата да фалира; това, което строим - магистрали, пътища, пристанища, канализации - ще носи приходи през следващите години; чужденецът в кочина не иска да инвестира; сега има незапомнена световна икономическа и финансова криза, земетресение и цунами в Япония.
 

Партиите, които призовават за намаляване на акцизите на горивата, са популисти. Ако сработят мерките, може да отидем към намаляване на цената на горивата - дизел и бензин. Сега обсъждаме дали може 90-дневния срок за съхраняване на горива да бъде смален; обсъждаме акциза, но за да се намали той, трябва да се питат останалите страни-членки на ЕС.

Няма да пусна дефицитът да мине 3-те процента, това е критерий за дисциплинираност, обяви по ТВ 7 премиерът Б. Борисов. Няма как да направим цените да паднат както ни се иска на нас, вече е пазарна икономика; това е незапомнена световна икономическа и финансова криза, земетресение и цунами в Япония - такава е картината, описа Борисов и категорично изключи идеята за вземане на заем.

2-3 дни наблюдавам трафика на София, няма никаква разлика, значи цените на горивата не са се отразили, установи премиерът. Няма каквато и да е логика да вземеш заем и да го похарчиш за пенсии и заплати, отсече той. Това поколение се подвежда по всичките партийци, които 22 години бяха на власт, каза Борисов. Мога да си спася кожата, на цена след мен да има потоп. Докато съм аз, няма да допусна държавата да фалира, зарече се той. Това, което строим, ще носи приходи - магистрали, пътища, пристанища, канализации - през следващите години. Около тях ще има оазиси на развитие на бизнеса. Догодина пускаме метрото в двете посоки на София, в рамките на минути и за левче хората ще пътуват вече не със скъп бензин.

Ако искат хората да чакат, ще довършим проектите, ако не - Станишев чака, каза Борисов.

Чужденецът, за да дойде, трябва да иска да инвестира; в кочина не иска, обясни премиерът. Две години задържахме цените на тока, цената на газа; направил съм максимума, от първия си работен ден започнах да плащам по-високите пенсии, добави той.

Всеки един министър на финансиите е длъжен да бъде оптимист, артикулира Борисов и каза, че щом сами не си вярваме, няма кой друг да ни повярва.

На Южната дъга се строи прекрасна магистрала, кварталите наоколо се родиха; по АМ "Тракия" всичко се строи наред; 5 одита има, каза премиерът и добави, че вече се вижда реализирана мечтата на десетки българи да има магистрала до морето. Каква пепел!, възкликна той и добави, че на опозицията не й е приятно, че в тази криза правителството на ГЕРБ ще остави нещо. С какво сте запомнили управлението на БСП и ДПС, попита Борисов. За мен ще кажат - направи Тракия, Струма, Хемус, Мариците, ще стигнем и до Белене, ако всичко е гарантирано като цена, финанси, сигурност, добави той.

Ние сме пример за подражание - затворили сме 4 от 6-те си ядрени централи, въпреки че такива реактори в други държави работят; ние сме си платили кръвният данък, съобщи Борисов. Реакторите за Белене вече са готови, ако не ги вземем ние, ще ги вземе Турция; затова наемаме банка, за да ни каже можем ли още да свалим от цената, каза той.

Няма среща Дянков - Ал. Петров, опроверга премиерът слуховете. Какво да пазя В. Златев, попита Борисов и каза, че преди 12 години Ипон е охранявала десетки банки и компании. Костов да отговори защо е продавал предприятия, а не кой слага пазачи на будките, предложи Борисов. Не искам изобщо да му отговарям; но колкото повече врагове имаш, толкова по-добре работиш. Категорично работим по-добре сега, независимо от рейтингите; Медиана кой я финансира, попита Борисов и добави, че Кольо Колев бил близък до Първанов. Колев даваше прогнози, че с БСП сме равни на миналите избори, напомни премиерът. Ще се справим, заключи той и напомни, че вече сме в изборна кампания и всички искат на гърба на ГЕРБ да покажат, че са по-добри.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6131 |11.03.2011 Б. Борисов: След Брюксел съм по-голям оптимист за Шенген . 53| 6597 |04.03.2011 Б. Борисов: Който има храни, ще бъде равностоен на този, който има петрол . 112| 6659 |03.03.2011 Б. Борисов: България е абсолютно независима от Русия . 57| 6902 |26.02.2011 Б. Борисов: Тъст нямам. Защо аз да се притеснявам за тъста и тъщата на Цветанов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads