Реклама / Ads
5| 4961 |24.11.2017 ПОЛИТИКА

Борисов: С Ангела се прегърнахме да ѝ дам кураж

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
„С Ангела се прегърнахме да й дам кураж, дано състави правителство, защото докато Германия е блокирана, нищо не върви както трябва”. Това каза премиерът Бойко Борисов пред медиите.
 

Той посочи още, че на 11 декември има среща с Тереза Мей и министри от Великобритания. „Надявам се да поддържаме едни добри отношения, нека съм лош песимист в случая, най-добре да си останат в Европейския съюз. Истински се надявам Мишел Барние да успее да си свърши работата”, допълни Борисов, цитиран от БНТ.

 

Източното партньорство е основна инициатива на ЕС в рамките на Европейската политика за съседство, която има за цел постигането на политическа асоциация и икономическа интеграция на източните съседи със Съюза. Тя е и сред приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в рамките на Програмата на Триото – Естония, България и Австрия.

 

На петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС ще бъде направен преглед и оценка на постигнатото през последните две години и ще бъде очертано бъдещото развитие на инициативата. Ще се състои и церемония по подписването на Споразумението за всеобхватно и засилено партньорство между Европейския съюз и Армения.

 

Пред придружаващите го в Брюксел български журналисти Борисов каза, че е оптимист относно това, което се случва по време на нашето председателство на ЕС - Източното партньорство да продължи. Според Борисов Черно море е едно прекрасно място, което може да стане място, от което да минават газопроводи, може да има пристанище, може да има бизнес.

 

  Има огромни възможности. Има възможност да се обучават студенти. За мен е най-важно образованието, даваме възможност максимум студенти да идват да се обучават в България, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5916 |25.09.2017 Борисов: Не съм на панаира, да си стоплям отношенията с Гергов . 9| 7887 |13.08.2017 Нинова захапа Борисов: Защо излъга за договореност с президента по антикорупционния закон? . 5| 11566 |01.08.2017 Нинова към Борисов: Защо Ви е страх да излязат имената на политиците, замесени в КТБ? Сред тях ли сте?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads