Реклама / Ads
112| 6655 |03.03.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: България е абсолютно независима от Русия

.
Бойко Борисов
Стоичков е Господ в Барселона; има емоционална признателност на българския народ към Русия, която не може да бъде изтрита; по-демократично управление от нашето не е имало, каза премиерът.
 

Емоционалната връзка между България и Русия не може да бъде изтрита, заяви премиерът Бойко Борисов по ТВ 7. Всеки ден имаме повод за гордост, затова, че сме оцелели, на този кръстопът, в тези обстоятелства.

Всички ние се срамуваме от предателството, добави Борисов и посочи, че на стената му има портрети на Ботев и Левски, които са направили толкова много и са жертвали живота си. България като държава, като народ, заслужава да я бъде. Нашият народ много свято почита тези свои герои. Нека в този свят ден да се поклоним пред тези, които са замръзнали, които са умрели в проходите, тези хора, които вдигайки въстание в България, са направили така, че са помогнали и ние самите да се освободим от турско робство, с руска помощ, призова премиерът.

Не можем да забравим и хилядите воини от други държави, които са помогнали, които са си дали живота. Тук идва и тази емоционална признателност на българския народ към Русия, която не може да бъде изтрита, отбеляза Б. Борисов. Във всеки друг план България от Русия е абсолютно независима, подчерта той. Когато един газопровод е неизгоден или скъп, той не се прави. Тук става дума за това, че основната тежест за освобождаването на България е изнесла Русия. Това е емоционалната връзка, това не бива да се забравя и не се забравя. Другото са политика, бизнес, интереси и руската страна не се сърди, когато поставяме нашите условия, каза премиерът.

По-демократично управление от нашето не е имало, заяви още Борисов и подчерта, че България в момента се стреми към по-бързо излизане от най-тежката финансова и икономическа криза, която е удряла света. Прави с най-ниските данъци в Европа. Имам две възможности: или да вдигна доходите, да фалирам държавата и да я направя като Гърция, или да стискам до край, за да направим магистралите и следващите, които дойдат, да имат една подредена държава, продължи той.

Дай Боже всекиму през някоя и друга година да го спрягат като основен кандидат за президент. Аз останах да се занимавам с боклука на София, не станах президент, сега не виждам никакво основание да оставя най-отговорния пост в държавата, който носи най-много негативи и отговорности, добави Борисов.

Премиерът осведоми, че е поканил Христо Стоичков за наш почетен консул в Барселона, защото там той бил Господ. Той е приел. Предстои външно министерство да направи процедурата. Стоичков ще получи новия пост след месец-месец и половина, каза премиерът, според когото футболистът е направил много и продължава да прави за България. Борисов потвърди, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде обявен през юни-юли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 8858 |02.03.2011 Руски експерт раздели Македония между България и Косово . 20| 8746 |01.03.2011 100 хил. емигранти ще залеят България . 57| 6902 |26.02.2011 Б. Борисов: Тъст нямам. Защо аз да се притеснявам за тъста и тъщата на Цветанов? . 115| 10014 |24.02.2011 Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads