Реклама / Ads
12| 5954 |14.01.2015 ПОЛИТИКА

Борисов за БДЖ: Няма да оставим без транспорт хората /обновена/

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: Булфото
Правителството търси оптимални решения за БДЖ, за да има транспорт до всяко населено място. Предстоят разговори и с представители на общините, и със синдикатите.
 
Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния блиц контрол. В отговор на критиката на БСП за проблемите, предизвикани от спирането на влакове, той заяви, че проблемите в БДЖ са заради натрупани дългове през годините.

Днес на Министерския съвет съм възложил и на финансовия министър, и съответно на транспортния още веднъж ще гледаме схемите, ще се видим със синдикатите, браншовите организации, няма място, където да позволя, и това мога да ви уверя, да останат без транспорт хората. Ако някъде трябва да се редуцира броят на влаковете или да им се разшири разписанието, да бъдат по-нарядко, ще бъде направено. Иначе всички останали данъкоплатци плащаме затова десет човека да се возят в един влак, заяви Борисов.

Да се проведе в Комисията по транспорт още веднъж диалог с общините и това съм разпоредил. Поради липсата на реформи и  на добро управление са се трупали милион след милион огромни задължения до ден-днешен.

„Не” да падне мораториумът за шистов газ, заяви още Борисов от парламентарната трибуна в отговор на депутата от АБВ Кирил Цочев.

Борисов коментира, че на този етап технологията застрашава околната среда и това е основната причина за мораториума за шистов газ. „Коректно защитихме интересите си. Върху мен не може да се оказва натиск по такава тема. Да казваме „никога” няма смисъл, при положение, че се работи така активно, защото е доказано, че е евтин газ, ако измислят добра техника, защо да не се възползваме?”, остави си вратичка в бъдеще Борисов. След 5, 10, 15 години не искам да си представям при тези скъпи енергийни ресурси докъде можем да стигнем, каза премиерът.

Опитвам се и успявам да търся единодействие, а не конфронтация с „Южен поток”, коментира още Борисов. „България е дала правомощия на Европейската комисия да представлява страната в преговорите за „Южен поток”. След като сме дали такова пълномощно като какви да разговаряме с руската страна?“, попита Борисов.

„Имаме прекрасна организация с ръководители на Русия и в момента, в който има какво да им предложим, ще се чуем с тях“, обясни той. „Откакто възстановихме разговорите с Русия няма един ред от руска страна - за това комисаря отива да пита Русия дали ще има или няма да има „Южен поток“, поясни той.

„Ако преди няколко месеца, бяха дадени пълномощни за „Южен поток” нямаше да сме в такава ситуация. Факт е че разговорът е засилен към днешна дата“, допълни той.

 

Помолих министъра на образованието и науката Тодор Танев да бъде по-внимателен в изказа си. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц-контрол в парламента в отговор на въпрос от Велизар Енчев какво ще предприеме във връзка със скандалните изказвания на министъра на образованието пред ученици във Враца.

 

Не мога да кажа, че го подкрепям - нито в същото време да поискам оставката му, защото все още не сме видели неговият потенциал като министър, каза Борисов.

 

Премиерът Бойко Борисов уточни, че му е трудно да бъде адвокат на министъра на образованието и допълни, че дори на него самият му е трудно да отрече от историята Кюри и Ломоносов.

 

По време на посещение в СОУ „Христо Ботев” във Враца образователният министър постави под съмнение постиженията на личности като Михаил Ломоносов, Асен Златаров и Фредерик Жолио-Кюри, обобщавайки под определения като „нищо особено” и „пълна нула”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 8756 |10.01.2015 Борисов: Даваме стотици милиони на банки да ги спасим . 51| 9422 |05.01.2015 Делийски пред Фрог: Борисов не управлява, а арбитрира . 18| 5743 |02.01.2015 Сънародниците ни в Турция не харесват, че Борисов се изказал за възродителния процес по фейсбук . 37| 5718 |01.01.2015 Борисов с поздрав за 2015 г. във Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads