Реклама / Ads
82| 10586 |09.07.2012 ПОЛИТИКА

Б. Борисов бил като арменския поп, отчетоха политолози

.
Б. Борисов
Единствен премиерът Борисов имал навика да говори за себе си в бъдеще време, обвързвайки се със срокове, за разлика от другите български политици, които говорели или за себе си, или за миналото.
 

Б. Борисов вече е част от българската история, пробвайте да си представите нашата политика без него, коментира по НТВ политологът Първан Симеонов по повод 3 години от спечелването на изборите от ГЕРБ.

В историята се влиза след доста години, но има примери за лидери, които влизат в учебниците много по-рано и това са тези, които са били значими за развитието на държавата, каза по темата психоложката Антоанета Христова. Борисов разбира своето стратегическо значение, смята тя. Има материални продукти, които вече можем да пипнем, по които вече пътуваме, но има сфери, като образование, здравеопазване, култура, които правят политика значим.

Това управление дойде на власт с два големи сюжета, но разказите за реформатора в икономиката и ревизията на криминалния преход вече свършиха, смята Симеонов. Дела като Мургина и В. Топлото, дори и да не са негативи на кабинета, се пишат на неговата сметка. Единствен Борисов обаче има навика да говори за себе си в бъдеще време, обвързвайки се със срокове, за разлика от другите български политици, които говорят или за себе си, или за миналото, добави той.

Борисов дойде на коня на нарушеното чувство за справедливост. Той е направил първата крачка по десетстепенната скала, но това не е достатъчно, отчете Христова. Българинът не е убеден в крайния резултат на процедурите, смята тя. Според нея Борисов имал собствен стил, който бил пиар-ски.

Разликата между всички правителства и това е във фигурата на министър-председателя, каза Татяна Буруджиева. Но това не е точно демоокрацията, която е правила на дебат. Наистина обаче Борисов предриема някакви действия, след като чуе протестиращите и така се създава впечатление, че можеш да се оплачеш на арменския поп, отчете тя. Всеки премиер има своята уникалност, но и това управление на третатат година не си дава сметка какво точно се случва. И това правителство много по-грандиозно прави неща, които нямат отношение към дневния ред на хората, които искат работа, обясни Буруджиева. Не можело постоянно да се отчита бъдещето време на реалните пари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 10929 |20.05.2012 Борисов: Доган мирише на джибри, браво на Станишев! . 103| 32128 |10.04.2012 Проф. Д. Иванов: Борисов е диригент, но няма оркестър. Идва страшна криза! . 281| 14390 |06.04.2012 Социолози прогнозират втори мандат за Борисов . 26| 7601 |30.03.2012 БСП не е алтернатива на ГЕРБ, въпреки гафовете на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads