Реклама / Ads
20| 6640 |21.04.2020 ПОЛИТИКА

Премиерът: В близките дни не се очаква отваряне на парковете и градинките

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
В близките дни не се очаква отваряне на парковете и градинките за посещения, се разбра от думите на премиера Бойко Борисов на брифинг.
 

В близките дни не се очаква отваряне на парковете и градинките за посещения, се разбра от думите на премиера Бойко Борисов на брифинг.

 

Премиерът изтъкна, че от вчера досега са смекчени общо пет мерки - пазарите са отворени, часовите интервали за влизане и излизане от София отпаднаха, възобновиха се имунизациите за децата, консултациите и плановите операции.


Той посочи, че единственото, което може да бъде "разхлабено", е забраната за посещение на паркове и градинки, но на този етап това не може да стане, макар че се обмислят различни варианти за облекчен режим. По думите му в следващите почивни дни ще се види ефектът от масовото пътуване на хората по Великден и според броя заразени и починали ще се преценява дали да има допълнително смекчаване на мерките. "Да, хората искат да чуят, че това свършва Аз, като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта", завърши Борисов.


Общо 12 търговски банки са заявили желание да участват в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити до 4 500 лева в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщи финансовият министър Владислав Горанов, който представи днес инвестиционните инструменти за подпомагане на бизнеса.


От заемите ще могат да се възползват служители в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица. Те ще имат пет години да върнат сумите, като ще се ползват от гратисен период преди началото на изплащането и ще могат да ги върнат предсрочно.

Банките, оппускащи кредити, ще са: "Алианц банк", ДСК, "Инвестбанк", "Интернешънъл Асет Банк", ОББ, "Общинска банка", ПИБ, "Райфайзенк банк", "Търговска банка Д", "Уникредит Булбанк",

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 14963 |28.01.2020 Близнашки: Тежка нощ очаква Радев. Естествинят изход е оставка . 5| 7448 |11.01.2020 Социологът Кольо Колев: Очаквам оставката и на министър Аврамова . 13| 7421 |21.11.2019 Modern Diplomacy: Какво да очакваме от визитата на Борисов в Белия Дом . 8| 8783 |25.10.2019 Андрей Райчев не очаква президентът да реши за Гешев между двата тура на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads