Реклама / Ads
5| 4368 |20.09.2018 ПОЛИТИКА

Борисов: В БСП има раздвоение на личността

.
Изразихме ясно нашата позиция за Унгария с гласуването на депутатите от ГЕРБ в Европарламента. Няма как Орбан да ме поздравява за твърдата подкрепа, а в България се разиграва драма. Наглост и нахалство са обвиненията на БСП, че позицията на ГЕРБ не е ясна.
 

Корнелия Нинова и депутатите обявиха, че подкрепят Орбан, а в Брюксел гласуват друго - срещу него. Единственото, което сме приели на оперативното заседание, е решение да започнем да разработваме стратегия как да действаме, ако един ден някога се стигне до налагане на такава санкция. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на неформална среща на лидерите в Залцбург.

"Раздвоението на личността се явява в БСП – партията, която издигна Радев", каза Борисов.

 

Борисов коментира и изявлението на президента Румен Радев. „Раздвоението на личността се явява в БСП – партията, която издигна Радев", коментира Борисов. "Министър-председателят е оторизиран да изрази позиция, той представлява България пред Съвета на ЕС. Но и аз, както и вие сме затруднени да проследим тази позиция, защото се оказва, че има две позиции - едната е за пред българската публика, а другата е за пред Съвета на ЕС", каза Радев по-рано през деня.

Президентът отправи упрек и за избора на нови министри: "Парадоксално е, премиерът маха министъра на вътрешните работи заради "мърлявата", както той се изрази работа на полицията, а по закон тази работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно заради тази мърлява работа се предлага за министър", заяви Радев.

 

Според Борисов част от тези въпроси не би следвало да засягат държавния глава.

„Питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии? Не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии? Той има право на своето мнение. Аз ако почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на институциите? Нима там, при него няма един, който беше застанал с хитлеристки поздрав?“, попита риторично премиерът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6195 |10.06.2018 Нинова за Борисов: Отмъстител, строител и обединител-нищо такова не се случи . 7| 13868 |30.05.2018 Радев захапа Борисов: В коя политическа система премиерът обръща с едно обаждане решения на парламента? . 18| 7063 |14.03.2018 Борисов: Единственият незаподозрян за сделката с ЧЕЗ съм аз . 8| 7098 |25.02.2018 Борисов: На разни места се случват безобразия, а се приписват на нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads