Реклама / Ads
19| 7046 |27.03.2015 ПОЛИТИКА

Борисов: Едно теле или агне като порасне, става крава, бик или овен

.
Бойко Борисов
Турският пазар е изключително важен за българските животновъди, но на границата се прилага „тотален тормоз". Това обяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БиТиВи, след среща с тютюнопроизводители и животновъди.
 

Той обясни, че е разговарял с турския президент Ердоган и са се разбрали двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко да става много бързо и да няма тормоз и рекет.

 

„Едно теле или агне има свойството да расте и ако не се изнесе навреме в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да ги правят. Това не е нещо, което да изчака във времето", обобщи Борисов.

 

Той изрази надежда в рамките на април да бъдат възстановени парите в Българската банка за развитие и да започне износ за по-платежни места. В момента, по думите на премиера, българите изнасят само за Албания и то на най-ниската цена в света. Той е категоричен, че за нашите телета и агнета няма спор, че са най-хубавите.

 

От своя страна земеделската министърка Десислава Танева информира, че снощи са били преведени средствата за националните доплащания за тютюнопроизводители.

 

Бойко Борисов заяви, че Танева и шефът на Държавен фонд „Земеделие" Румен Порожанов са се справили със задачата да успокоят ситуацията в двата сектора и тютюнопроизводителите и животновъдите са доволни от направеното.

 

„Това са 40 500 души, предимно български мюсюлмани в най-западналите райони, които на тези пари чакат. Много важно е да се знае, че сме направили така - тези, които са най-дребните, да получават най-много пари, не обратното. Мисля, че в диалог свършихме добра работа за тези хора. Не сме ги делили на християни, на мюсюлмани, нито на ДПС, нито на БСП, нито на ГЕРБ", обясни Борисов.

 

Запитан дали ще продължат протестите на тютюнопроизводителите, премиерът заяви, че те правят протести от радост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5576 |26.03.2015 Борисов: Здраве да е, другото се оправя! . 14| 5258 |20.03.2015 Борисов: Европа ни дава пари за газова връзка с Гърция . 31| 5158 |15.03.2015 Борисов: Няма едно здраво нещо в държавата, на което да стъпим . 38| 6497 |18.02.2015 Борисов: Държавата фалира без бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads