Реклама / Ads
66| 7344 |01.11.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: В изборите губещ е Станишев, Първанов - победител

.
Бойко Борисов
Загубилият на тези избори е Сергей Станишев, а победителят Георги Първанов. Тази теза разви в ефира на Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов, анализирайки изборните резултати.
 

 

Той показа оцветена карта на България, с районите, в които печели БСП, ГЕРБ и ДПС. Според Борисов, ако се анализира цветовото разпределение, ясно се вижда, че червени кметове има в тези общини, които в предизборната кампания бяха обиколени от президента Първанов, за да представи книгата си. Това са Видин, Ловеч, Шумен, Враца, Перник, Търговище и даже Криводол.

 

В това движение на държавния глава Борисов разчете, че той е залагал в тези места БСП да има победители, а точно на тях утре да се опре за връщане в партията.

 

Затова Станишев е загубилият тези избори, но той не владее правилата във феър плея в спорта – вместо да признае победителите и отчете предимствата им, ни нападна с обиди и арогантно поведение.

 

Според премиера Първанов не е искал Станишев да победи на президентските и кметските избори, защото това ще го стабилизира на Позитано 20. А президентът ясно желае да се върне в старата си партия, защото само чрез нея може да стане премиер на страната.

 

Борисов подчерта, че разсъжденията му не са теория на конспирацията, а има реални факти, които доказват, че се работи в тази посока.


От ефира той разказа любопитен случай, за който той досега е мълчал. Рано сутринта на другия ден след първия изборен тур, пиех кафе и гледах телевизиите. Дойде охраната от НСО и ме предупреди, че вънка чака Лютви Местан, заместникът на Доган. Нямах уговорена среща, а и не знаех за какво идва. Обаче казах да го поканят, за да изпием по едно турско кафе. После обаче се оказа, че Местан сбъркал къщите – идвал при съседа ми Първанов, а не при мен. На тази ранна среща Първанов и Местан няма съмнение, че са градили стратегията за новия социално-лебирален модел, който да ги върне във властта, допълни Борисов.

 

Той още веднъж подчерта, че на този етап в политиката Първанов и Доган са големите му опоненти, а историята показвала, че който подценява тези играчи винаги губи.

 

Премиерът даде висока оценка за работата на Цветан Цветанов като шеф на предизборния Щаб на ГЕРБ и обясни, че омразата към него е голяма, защото работи.

 

Борисов уточни, че все още не е ясно кой ще замени Маргарита Попова на министерския пост, вече имало няколко кандидатури, но тепърва щяло да стане ясно.

 

Бойко Борисов не подмина и актуалната тема за конструирането на Бюджет 2012. Той призна, че на вчерашното заседание на МС министрите били в прединфарктно състояние, защото разбрали, че ще трябва да постигат ефекти в много области с по-малко средства.

 

Премиерът уточни обаче, че за догодина са заделени 50 млн. повече за образование, нови 10 млн. идват за наука, а за здравеопазване са заделени цели 3 млрд. 250 млн. лева. В културата инвестициите ще бъдат насочвани приоритетно към уникалните археологически паметници и показването им пред света. Правителството е заделило и 250 млн. за хората с най-ниски пенсии, както и за окончателното вдигане на минималната работната заплата на 290 лева.

 

Борисов изтъкна още веднъж, че хората са ги подкрепили, защото са разсъждавали глобално и са видели в тях добри стопани на държавата.

 

Не искам децата и наследниците ни утре да имат проблемите на Гърция и да се окажат клошарите на Европа, заяви премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 95| 6986 |31.10.2011 Костов видя в изборите “извратен нагон към властта” . 59| 8422 |31.10.2011 Б. Борисов: Ако се бях кандидатирал за президент, щях да съм президент . 84| 7165 |30.10.2011 Б. Борисов: Няма да се кандидатирам за президент след 5 г. . 241| 11648 |28.10.2011 Б. Борисов: ДПС ще ни изненада в неделя към 4-5 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads