Реклама / Ads
9| 6765 |20.10.2017 ПОЛИТИКА

Борисов към Нинова: Да иска оставка на депутатите, купували гласове, не на В. Радев

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов коментира искането на оставка на вътрешния и военния министър с думите, че Корнелия Нинова първо трябва да поиска оставките на депутатите, купували гласове, а след това на Патриотите.
 
Пред журналисти в Брюксел Бойко Борисов се обяви за един от моторите на общата европейска отбрана. Темата за сигурността и отбраната е сред основните на срещата на лидерите на ЕС, която започна тази вечер в Брюксел. Той посочи още, че ако ще се модернизира армията ни, то нека поне някой посочи, който е противникът ни.

Вчера председателката на БСП Корнелия Нинова поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на министъра на ВР Валентин Радев. Мотивите ѝ бяха, че не са допуснали депутата Елена Йончева да снима репортаж. ДПС подкрепи идеята на доскорошните си партньори в управлението на страната. Патриотите определиха за неоснователна атаката на червените и на хората на Мустафа Карадайъ.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера на Гърция Алексис Ципрас в Брюксел. След разговора с тях Борисов съобщи, че парите, които получаваме от Европа за спиране на мигрантските потоци няма да бъдат намалени и остават в същия размер. Разговори е имало по отношение на предприсъедитителните и последващите фондове, които вероятно щели да бъдат намалени с 25% от ЕС, съобщи Борисов. Той още веднъж подчерта, че ЕК е доволна от охраната на външната граница, която се осъществява в България и спирането на потоците от мигранти.

"Имаме три изисквания към подписването на споразуменията с Великобритяния - категорично да се защитят правата на човека, както и на българските граждания, за пътувания, социални осигуровки пенсиониране. Следващото е да не повлече никакви проблеми към кофезиите и присъединителните фондове. Както и между Ирландия и Северна Ирландия да се намери начин да живеят и работат спокойно българските граждани след Брекзит", заяви Борисов и подчерта, че присъединителните фондове за Балканите трябва са се увеличат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6088 |19.10.2017 Борисов за Ерменков: Един ахмак казал, че шефът на разузнаването ми е братовчед . 0| 4458 |19.10.2017 Мей към Борисов: Брекзит няма да наруши приятелството ни . 9| 18190 |19.10.2017 Германски политик: С кабинета „Борисов III” олигарсите в България получиха пълната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads