Реклама / Ads
17| 6241 |01.08.2019 ПОЛИТИКА

Борисов: Когато получим F-16, ще пазим и Македония

.
Борисов ще пази с новите изтребители македонките и македонците...
На Република Северна Македония се дава огромна перспектива за членство в ЕС и НАТО. И точно фактът, че на България и на Северна Македония се даде председателството на Берлинския процес ще покаже на ЕС, че народите в този регион оценяват храбрите политици. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на съвместен брифинг с македонския си колега Зоран Заев в Скопие.
 

,,Аз няма да вдигна ръка срещу Македония. По историческите теми съм довел тук проф. Ангел Димитров. Но аз съм се борил и с Германия, и с Франция да ги убедя да ни дадат темата за интеграцията на Западните Балкани по време на нашето Европредседателство и сега да блокираме членството на Македония в ЕС и НАТО... дори не искам да си помисля за такова нещо. Като идвахме насам с хеликоптера, професор Димитров ми сподели, че над всеки хълм, над който прелетяхме, са загинали десетки хиляди хора, за да може сега ние да сме заедно и да има просперитет. Нямо едно възвишение, където да не е загинал човек. Така че докараме ли я дотам да блокираме членството на Македония в ЕС, в Съюза ще ми се смеят, защото знаят какви усилия съм положил. Няма нищо по-хубаво от членство на Македония в ЕС и НАТО и това също е в интерес на България'', обясни премиерът Борисов.

 

,,Когато получим новите самолети F-16, които ще бъдат най-модерните в целия регион, ще можем да охраняваме и въздушното пространство на Македония. Казвам охраняваме, за да не излезе някой да каже, че ще ги нападаме'', отбеляза той.

 

,,Комисиите имат историческа задача и до октомври се надявам да приключат с тези теми. Би било обидно към гибелта на хората, загинали по тези земи, ако не бъде постигнато съгласие. Аз ще се съобразя с това, което кажат историците, иначе ще бъда обвинен, че съм продал историята на България. Историците трябва да намерят на всяка цена приемливото решение, което е важно за младите хора и за перспективата. Така че се надявам историците да положат огромни усилия за правилното изразяване на историята, която ни обединява'', подчерта Бойко Борисов.

 

,,Следя от близо медийното пространство в Македония и виждам външни сили, които работят срещу България. Кажете ми, с какво ние застрашаваме Северна Македония? Кое налага да се тиражира такава злоба? Нашият интерес е да сте в НАТО и ЕС. Нашите военнослужещи се обучават заедно на полигоните в България. Помагаме с всичко и на Сърбия, защото те също са братски народ'', добави още българският министър-председател.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7939 |06.06.2019 Борисов: Партийната субсидия става 1 лев . 18| 7336 |05.06.2019 Нинова захапа Борисов: Бившият член на БКП раздава през прозореца на джипа си пари! . 47| 8751 |20.01.2019 Бойко Борисов: Ако не ви светне червена лампичка, аз синя ще ви светна . 64| 12745 |15.11.2018 Борисов към президента: Бедността не е грях, когато взимаш 11 000 лв. Няма да подам оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads