Реклама / Ads
66| 9079 |16.03.2012 ПОЛИТИКА

Борисов: Константинов си отиде, защо аз останах единствения му фен

.
Бойко Борисов
Министърът на икономиката Трайчо Трайков си отива, защото за три години - от началото на мандата ни, в българската енергетика нищо не се е променило. Това заяви в студиото на БНТ премиерът Бойко Борисов, където коментира оставките на двамата министри, приети снощи.
 

 

Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков, може би най-тежкото министерство - енергетика, икономика, туризъм. Вече три години все още сме само започнали.Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанахме много, допълни Борисов.


Според премиера България с нищо не е стана по-независимо от Русия, тепърва ще правим първи копки тази година по интерконекторни връзки. Темпото, с което работим, е такова, че за един мандат трябва да направим повече неща, отколкото другите са направили за два или три мандата, а това не се е случило в министерството на Трайков.


Винаги има капка, която прелива чашата и това е проваленият форум в Катар, изтъкна премиерът.

 

Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. Цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Посещението беше брилянтно организирано в Катар от Външно министерство, каза Борисов.


Като тръгвам за срещата с емира след форума, гледам - Трайков се пече на плажа, а Ники Младенов се пече на бавен огън. Как ще дойдат арабите в 10 ч. на такъв форум, когато началникът им го няма, попита риторично Борисов.

 

Пълни глупости са, че Трайчо Трайков си отива, защото е против строежа на АЕЦ "Белене". Лично аз изпратих Трайков и Дянков в Русия да кажат, че искаме да се откажем от АЕЦ "Белене", да си платим реактора и да го закараме в "Козлодуй", заяви още той.

 

Борисов съобщи, че вече Трайков си има заместник и това е Делян Добрев, който според него е кадърен човек, който ще се справи добре като икономически министър.

 

Ще се отнася до оставката на здравния министър, Борисов беше лаконичен: Константинов си отива, защото аз останах единствения му фен.

 

Трудно приех оставката на здравния минитър Стефан Константинов, защото той е честен човек с добри идеи. Но за година и половина той си остана само с идеите, обясни премиерът.

 

Според министър-председателя министърът така и не е разбрал, че идеите се реализират от институциите.

 

За поста на Стефан Константинов, който  е подал оставка още на 13 март, се обсъждат два варианта - Менда Стоянова - председател на бюджетната комисия в парламента, и Десислава Атанасова  - шеф на здравната комисия в Народното събрание.


И двете са много добри. Искам да видя къде ще се създаде по-малко вакуум, ако преместя една от двете, поясни Бойко Борисов.

 

По думите на премиера постът на здравния министър е толкова проветриво място, защото трябва там да се случат реформи.


Борисов не прие анонса на водещата да коментира скандала с австрийския лобист Хоегер с аргумента, че не му е работа да се занимава с жената на Станишев.

 

Личният живот на хората е толкова многолик, затова никога не се интересувам - какъв им е бил социалният статус, какъв е сега, имат си детенце - да им е живо и здраво. Не бих го атакувал никога в такава посока, подчерта Бойко Борисов.

 

Той е категоричен, че тези въпроси са от компетенцията на Сметната палата и Прокуратурата. Те могат да разследват това, за което медиите пишат вече няколко дена. Трябва обаче да се разбере дали е имало конкурс или не, коментира премиерът.

 

Борисов  смята също, че ако този скандал има нещо с ГЕРБ, както писаха медиите, трябва да бъде установено от  анкетна комисия има ли подобно нещо. Ако е така, да бъдат извикани и тези хора, които са свързани с ГЕРБ и да бъдат попитани за това, заяви Борисов.

 

Министър-председателят съобщи още, че днес очаква още една оставка - на зам.-предедателя на ДАНС Иван Драшков, но отказа да обясни защо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6336 |16.03.2012 Цветанов: Трайков и Константинов допуснаха и гафове . 181| 11242 |12.03.2012 Б. Борисов: Заклевам се, да пукна, ако парите от лекарства са отивали в черна каса на ГЕРБ! . 104| 20589 |21.02.2012 Б. Борисов: Гергана Павлова трябваше да даде обяснения за лекарствата, не аз! . 114| 15294 |05.02.2012 Борисов: Повече от 1 г. Първанов се правеше на президент, а тухла върху тухла не е сложил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads