Реклама / Ads
17| 5290 |29.03.2015 ПОЛИТИКА

Борисов: Малшансът на "Южен поток"- попадна на лакомници и Орешарски

.
Бойко Борисов
„Някои ще кажат и за „Южен поток”. И неговият малшанс беше, че попадна на правителството Орешарски. На тези лакомници, които решиха да излъжат и ЕС, и руснаците .. Ние сме абсолютно лоялен член на НАТО и ЕС. Не можем да се радваме, че има война, не можем да се радваме, че има санкции. Те са инструмент за натиск това да спре”, Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриване на форума "Предприемачи - ГЕРБ".
 
Бизнес не е да се наредят всички за обществените поръчки и да кажат: „Ние сме големи бизнесмени”“, посочи министър-председателя и допълни, че фактът, че България е в първата десетка в най-малко грешки в обществените поръчки от 28 в ЕС, показва ефекта от работата на вицепремиера Томислав Дончев, кметовете, екипите, посочи Борисов.

„Няма друга държавата, в която корекциите да са над 30 млн. лева. Тук доста сме се постарали”, каза още Бойко Борисов. Към март месец имаме 145 млн. лева излишък бюджета. Над 820 млн. лева за тези три месеца са приходите в държавата. Това няма да го спираме. Надявам се към края на годината да минем 1 млрд. 200-300 млн. лева, изтъкна премиерът.
Борисов коментира и въпроса с назначаването на служебни синдици в КТБ. „В момента, в парламента депутатите се отнасят доста популистки и са на път да объркат банковата система”, коментира той. „Представете си какво щеше да се случи, ако никой не ми беше дошъл да направи специален закон за КТБ. Още няма синдици. Има благодарение на закона, но решение на съда няма", каза още премиерът.

„От друга страна това помага на родното производство повсеместно. Няма сфера от живота, където да не са работили схеми. Сега съм ги разделил на бригади от данъчни, прокурори и какво ли не на тема захар, цигари и т.н. С 30% вече се вдигна през тези месеци консумацията на бира. Огромни пари започнаха да излизат на светло от всяка една сфера", посочи Борисов.

Той подчерта, че България е страната с най-ниските данъци в Европа. По думите му дефицитът ще бъде свален. Не се подвеждайте по Румъния. Трябва да гледаме Германия и държави, където наистина има върховенство на закона, каза Борисов. Пуснахме всички европейски фондове да работят само за една седмица. Това е политическо решение. Просто на едните не им вярваха, на нас ни дадоха шанс, заяви Борисов. "Около 5-6 млрд. лева ще влязат във фирмите в България. Това е работна ръка, това са обороти, това е потребление, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7046 |27.03.2015 Борисов: Едно теле или агне като порасне, става крава, бик или овен . 28| 5576 |26.03.2015 Борисов: Здраве да е, другото се оправя! . 14| 5258 |20.03.2015 Борисов: Европа ни дава пари за газова връзка с Гърция . 31| 5158 |15.03.2015 Борисов: Няма едно здраво нещо в държавата, на което да стъпим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads