Реклама / Ads
0| 6408 |21.07.2015 ПОЛИТИКА

Борисов и Местан не се разбраха за съдебната реформа

.
Лютви Местан и Бойко Борисов
До момента няма съгласие за идеята на ДПС да се върви към промяна на Конституцията с изцяло нов законопроект, предложен от тях, съобщи БНР.
 

Това стана ясно след срещата между премиера Бойко Борисов и лидера на ДПС Лютви Местан. Срещата завърши с разговор в кабинета на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, към която се присъедини и съпредседателят на реформаторите Радан Кънев.

 

Борисов заяви, че разговорите ще трябва да продължат поне до края на тази седмица, тъй като трудно ще може да се постигне консенсус. По думите на премиера, провалът на конституционната реформа ще бъде провал и на съдебната реформа. Бойко Борисов също даде да се разбере, че е голяма вероятността и изкушението да влезем в изборите в пълна конфронтация между основните политически играчи и именно за това ще бъде виновно несъгласието по конституционната реформа.

 

Премиерът добави, че трябва да се търси максимално съгласие, като не изключи и варианта до 15 септември да има промяна в Конституцията, до което ще доведе извънредно заседание на парламента, което е предложение на ДПС.

 

Съпредседателят на реформаторите Радан Кънев обаче е категоричен, че реформа във вид, предложен от ДПС, в момента няма как да се приеме и разговори за нов конституционен проект също не може да бъде отстъп от това, за което настояват реформаторите.

 

По думите на лидера на ДПС Лютви Местан, трябва да се върви към нов проект за изменение на Конституцията само с компромисните предложения, които ще бъдат постигнати до края на тази седмица. Местан също подчерта, че дава 36 подписа на своята парламентарна група за новия конституционен проект, иначе има опасност вече внесеният законопроект, който ще бъде гледан на петъчното заседание, да се движи твърде бавно и по мъчителна процедура и няма да доведе до крайния резултат, който искат всички политически сили. Утре разговорите ще продължат с още срещи с БСП и БДЦ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6518 |20.07.2015 Борисов моли Първанов за подкрепа в петък за съдебната реформа . 0| 4918 |15.07.2015 РБ и ДПС не се разбраха за съдебната реформа . 0| 7525 |14.07.2015 Борисов за протеста: Ще изригна, защото знам повече от всички, но... . 0| 7864 |03.07.2015 Борисов иска отчети и програми от кметовете на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads