Реклама / Ads
115| 9992 |24.02.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си

.
Бойко Борисов
Премиерът призова сините да оттеглят подкрепата си за кабинета на ГЕРБ. Той е категоричен, че по този начин иска да облекчи СДС и ДСБ и ако се наложи ще поиска втори вот на доверие, за да могат те да гласуват "против".
 

Синята коалиция действа заедно с БСП
, това съобщи премиерът Бойко Борисов в ефира на БНТ пред Иван Гарелов.Според него целта им е: да очернят ГЕРБ за предстоящите избори през есента, което било разбираемо и за което той не им се сърди. Министър - председателят не си обяснява критиките за Петко Сертов, защото БОРКОР е една надпартийна организация, която ще разследва корупционни схеми по сигнали на граждани, които по някаква причина са изгубили доверието си в МВР, ДАНС и т.н.

Преди една седмица запалиха къщата на Сертов, защо тогава някой от тях не се обади, попита министър-председателят и допълни, че това се дължи на факта, че ексшефът на ДАНС не им се е "вкарал в игрите". Борисов е категоричен, че случаят на Сертов е аналогичен с този на Йовчев – имат меки характери за началници, иначе са добри оперативни работници, поясни той. Според него Сертов е с прекрасни референции от немските служби, както и  Елеонора Николова. Бойко Борисов каза още, че в БОРКОР има много немски експерти, който работят с тях, а им се заплаща от немското правителство.

Когото се взе решение за Дунавската стратегия, по която участват много страни от ЕС, на България и на Германия им се даде частта за борбата с престъпността, което е сигурен знак за това, че Европа признава успехите на правителството на ГЕРБ, категоричен е Борисов.

Атаката на Алексей Петров е срещу кабинета на ГЕРБ. Последователно атакуваха - Менда Стоянова, после Дянков, Цветанов и накрая мен. От това печели БСП. С помията, която се излива върху нас, се цели да се забрави какво е било управлението на държавата преди това правителство, категоричен е министър-председателят Борисов.

Попитан как ще коментира доклада на НАП от проверката на Цветанов, той заяви, че данъците са личен ангажимент на всеки гражданин по Конституция . Какво да го коментирам, Цветанов е дал съгласие да се прочете цялото сведение от НАП. Последните месец , месец и половина да виждате страх у Цветанов от нашите опоненти, правилно съм постъпил като съм го сложил, щом толкова много го мразят. Мисля, че МВР се справя, вярно е че не се работи комфортно. Службите си нанесоха удар сами със своята некомпетентност, за което много хора си го отнесоха, заяви Борисов.

Г-н Костов лично ми е казвал, че можем да разчитаме на неговата подкрепа. Мартин Димитров заяви, че по среднощ, ако ни трябва - ще стане да ни подкрепи. По времето на Иван Костов Алексей Петров влезе в службите. Сега аз ги моля да си оттеглят подкрепата, те не са направили нищо съвместно с нас. Те целят ГЕРБ да е слаб, искат те да са фактор. Но те в парламента са достатъчен фактор. Искам да ги облекча, ако желаят ще направя още един вот на доверие, за да си гласуват "против" и да се успокоят. Борисов каза още, че планът на всички от Първанов до Костов е  ГЕРБ да се поддаде и да влезе в коалиция- „от тук двама министри, оттам двама министри и както е било от 20 години насам - ще стане куче влачи, диря няма”.

Бойко Борисов е категоричен,че сините харесват това, което прави.
И допълни, че може би е направил лоша услуга на Цветанов, като е обявил неговата кандидатура за предстоящите избори. „Трябваше да кажа, че кандидатът съм аз, свикнал съм да се упражняват върху мен”, заяви премиерът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 8689 |16.02.2011 Б. Борисов: Ал. Петров е гузен, който бяга негонен . 99| 8116 |10.02.2011 Борисов: Зад взрива стоят хората, пребили Огнян Стефанов . 52| 9338 |25.01.2011 Сините с общ кандидат-президент . 168| 13756 |16.01.2011 Бойко Борисов: Пищят, защото бръкнах в раната "Държавна сигурност"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads