Реклама / Ads
10| 5423 |05.11.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: Народът даде вота си на ГЕРБ, не иска коалиции

.
Бойко Борисов
Премиерът Борисов е готов да се съюзи с всички политически партии, ако народът им дава глас. В момента обаче хората дадоха вота си отново на ГЕРБ. Затова ще продължат да управляват сами и ще продължат реформите, които са изключително трудни, но необходими на България. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на “Панорама“ по БНТ.
 


С огромно удоволствие бих работил със Синята коалиция, но СДС в София има трима общински съветници от 61. Хората значи на тези избори са казали – не правете коалиция. Истински пожелавам успех на следващите избори на всички, коментира премиерът.


Борисов разкритикува БСП, че не са били честни като са се разграничили от подкрепата на ДПС на президентските избори.

Ако аз сега съм премиер благодарение на Доган, винаги ще кажа: “благодаря, господин Доган. Както винаги съм казвал, че благодарение на царя хората видяха моята работа, харесаха ме. Винаги съм казвал, че няма по-добър дипломат, нямаше по-добър избор за президент на България. Ако царят беше президент, за Шенген въобще нямаше да си помисли Холандия да ни спира“, заяви още Борисов.


Той обаче уточни, че да бъде лансиран  Сакскобургготски за президент е било неуместно, тъй като нямал да спечели “по този начин“.


Веднага щяха да ни атакуват – дългата ръка, за някакви процеси, за задкулисни игри и договорки, каквито няма. Аз го казвам с цялата си почит и уважение към Симеон Сакскобургготски, който е може би един от  най-рейтинговите политици на България. Неговата дума тежи повече понякога и от моята, и от тази на Първанов, и на Плевнелиев. Но ние не можахме като нация да се възползваме от външнополитическите възможности, които има царят. А Меглена Кунева не може да се превъплъти в ролята на царя, защото просто не е, коментира Борисов.


И този път Борисов изтъкна, че сегашният президент Първанов е голям политически играч и най-сериозен негов опонент.


Факт е, че и на двата тура Първанов ме поздрави за доброто представяне на ГЕРБ. Станишев не го направи. В края на краищата феърплеят е особено важно във всяка игра... Това е хубаво заради другите хора, това е хубаво заради посланиците, заради всички сигнали, които отиват в Брюксел, изтъкна Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 7367 |01.11.2011 Борисов: В изборите губещ е Станишев, Първанов - победител . 59| 8454 |31.10.2011 Б. Борисов: Ако се бях кандидатирал за президент, щях да съм президент . 84| 7192 |30.10.2011 Б. Борисов: Няма да се кандидатирам за президент след 5 г. . 241| 11672 |28.10.2011 Б. Борисов: ДПС ще ни изненада в неделя към 4-5 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads