Реклама / Ads
185| 8503 |17.12.2011 ПОЛИТИКА

Б.Борисов: Няма да проиграем дясното, ако сините ни подкрепят

.
Бойко Борисов
Аз съм реален човек, аз съм българин и знам как живеят хората. Израсъл съм в бедно семейство, майка ми беше много набожна и ни учеше тайно на старите традиции. И прасе сме гледали, гонил съм го по Коледата не веднъж. А подаръците за празника си купувах сам, защото си изкарвах пари от малък.
 

 

Това разкри предколедно премиерът Бойко Борисов в предаването по Нова ТВ “Директно Карбовски”.

 

Той отново напомни за победа на ГЕРБ и на президентските, и на местните избори и по този начин отговори на анонса на Надежда Неински, че управляващите днес трябва да удържат позициите на дясното.

 

За да не проиграем дясното, всички десни трябва да ни подкрепят. Това нещо за съжаление не се случи на изборите, а резултатите показаха, че ГЕРБ е политическата сила с най-голямо доверие сред избирателите. Сега е моментът, когато се правят едни много тежки реформи в условия на тежка финансова криза, сините да бъдат по-скромни и да ни подкрепят, коментира премиерът.

 

За пореден път Борисов отрече партия ГЕРБ някога да е мислела за коалиция с БСП. Що се отнася до отношенията с Атака и РЗС, ГЕРБ винаги е била отворена и толерантна към всички политически партии, които имат конструктивни идеи и добри намерения. Затова не приема действия, предпирети от Атака преди месеци пред джамията в София.

 

Когато станаха сблъсъците пред джамията, трябваше да избирам между Атака и етническия мир. Трябва да ви кажа, че етническият мир ми е в пъти по-скъп от всяка власт. Смятам, че тогава реагирах адекватно, а Сидеров взе, че ни разлюби, обяснява Борисов.

 

Борисов изрази удовлетвореност от развръзката в българските железници. По думите му от стачката в БДЖ и двете страни са си взели поуки, като разумът в крайна сметка е надделял.

 

Синдикатите подходиха изключително отговорно. А ние имаме ясна стратегия, за това, което трябва да се направи в българските железници. Сега ние продължаваме да гледаме напред, да решаваме проблемите в БДЖ, тъй като в Европа след 2020 вече никой няма да говори за магистрали, а ще работи за влаковете, заяви Бойко Борисов.


Той не подмина и темата за тютюнопушенето и въвеждането на забраните от 1 юни 2012 година. Борисов призна, че доста се е колебал дали все пак тази забрана да не се отнася до нощните заведения. Сега вече е категоричен, че правилата  трябва да са за всички, да се спазва от всички. 
 

В ефира на Нова ТВ той отново поздрави МВР за това, че е съумяло да заловят злосторниците, които опожариха десетки автомобили в столицата. И отново отправи критика към медиите, които според него до някъде са вдъхновили пироманите в техните начинания.

 

Пред Карбовски министър-председателят сподели, че най-големият проблем на българската нация е манталитетът ни.

Всеки знае, че законите и правилата са хубаво нещо, но те важат само за другите, убеден е Борисов.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 7362 |13.12.2011 Любен Дилов-син: Дясното няма да се съживи в същия вид . 104| 6574 |25.11.2011 Иван Костов: Нямам амбиции за лидерския пост . 84| 7187 |30.10.2011 Б. Борисов: Няма да се кандидатирам за президент след 5 г. . 17| 7761 |26.10.2011 Четвърта власт ли? Няма такова животно!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads