Реклама / Ads
3| 7468 |09.07.2017 ПОЛИТИКА

Борисов обеща четирилентов път от Бургас до ”Слънчев бряг”

.
Източник: Фейсбук
Премиерът Бойко Борисов обеща догодина да се пътува по четирилентов път между Бургас и ”Слънчев бряг”. Всичко обаче зависи, по думите му, от това дали ще се спре обжалването на процедурите за изграждането на участъка от страна на една от фирмите. Борисов заяви това в Бургас, където откри обновената част на изградената преди сто години Морска градина.
 

По отношение на пътя до "Слънчев бряг" премиерът добави, че всичко, което е трябвало да направи държавата, вече е сторено. Останалото е в ръцете на фирмата, която обжалва.

 

Обновеното ядро на Приморския парк бе осветено, а Борисов с дистанционно управление включи фонтана, който е един от най-старите в града. За официалното откриване тук бе и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На церемонията присъстваха кметът Димитър Николов, депутати, общински съветници, жители и гости на града.

 

Николов обясни, че са обновени 120 декара площ, като всичко е възстановено по стари снимки на обектите в градината така, както те са изглеждали преди сто години.

 

Премиерът Борисов бе и на улица "Крайезерна", която е част от Южния обход на Бургас, който ще извежда директно трафика от посока София към Южното Черноморие. Улицата вече е четирилентова и отсечката ще бъде пусната във вторник, посочи Борисов. Той добави, че очаква общината бързо да прехвърли пътя на държавата, за да могат да бъдат изградени по-добри съоръжения за връзка с главния път.

 

Кметът Николов обясни, че в момента се подготвя пускането на кръговото движение на входа на Бургас от посока София. Последният етап от Южния обход на Бургас е цялостната реконструкция на надлеза "Владимир Павлов", добави той, цитиран от БНТ.  След това усилията ще бъдат насочени към Северния обход, но там също има съдебни проблеми с обжалване на подробния устройствен план, обясни Николов.

 

По време на инспекцията на улица "Крайезерна" председателят на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов каза, че покрай магистралата около Карнобат ще бъде направена растителна защита от кипариси. Тяхната функция ще е да пазят от снегонавявания. Те ща са високи около 3-4 метра и ще са разположени в продължение на около 400 метра. След тази зима, ако проектът се окаже успешен, това ще бъде повторено и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, поясни министър Нанков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6647 |08.07.2017 Работник падна от скеле за саниране и умря в Бургас . 1| 5468 |08.07.2017 Борисов: В интерес на България е Македония да бъде стабилна, единна и независима държава . 0| 5071 |08.07.2017 Много слънце и малко облаци обещават метеоролозите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads