Реклама / Ads
4| 5384 |15.12.2016 ПОЛИТИКА

Борисов: Парламентът да работи до смяна на изборните правила

.
Бойко Борисов
Народното събрание трябва да продължи да работи, докато не приеме промените в Изборния кодекс, свързани с резултатите от последния референдум. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът в оставка Бойко Борисов.
 

„Този парламент има достатъчно време да промени избирателния закон спрямо референдума, в противен случай изборите няма да са легитимни. Ще настоявам за приемането на тази система. Ако народът иска да ни няма , няма да ни има”, заяви той, цитиран от БТВ.

 

По повод възможността да оглави правителство с мандата на Реформаторския блок (РФ) той заяви, че ГЕРБ дължи среща на РФ и Патриотичния фронт: „Благодаря им за успешната работа в много направления - казва го цяла Европа”, добави той по повод изразените по-рано днес оценки от зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.

 

На нея е станало ясно, че догодина мониторинговият механизъм в сегашния му вид може да отпадне догодина.

 

Премиерът в оставка подчерта, че България подкрепя европейската перспектива на Турция: „Изрично настоях споразумението с Турция да продължи. Тази точка я извадиха от дневния ред, защото някои крайни позиции на наши колеги от съвета не ни устройват”. Преди дни той влезе в задочен скандал с австрийския външен министър Себастиан Курц, който в интервю заяви, че и нашата страна иска замразяване на преговорите с южната ни съседка заради нарушенията на човешките права след опита за преврат.

 

С фалшивите новини, с лъжи, падат цели правителства. В България има 360 сайта за фалшиви новини. България е най-голямата демокрация в света - всеки може да говори, каквото поиска, без да носи отговорност, коментира още Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5607 |14.12.2016 Преработиха се! 87 почивни дни за депутатите през 2016 г. . 4| 4314 |13.12.2016 Борисов: Не ме интересува мандата на РБ, а Хитрино . 4| 5411 |11.12.2016 Бойко Борисов: 8 са вече жертвите в Хитрино (Обновена + Видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads