Реклама / Ads
73| 8706 |16.02.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Ал. Петров е гузен, който бяга негонен

.
Б. Борисов
Вчера имах предчувствие за пътуването; срещу ГЕРБ се води тотална медийна атака; ако от ДАНС не могат да защитят сигурността и информацията, значи службата не генерира спокойствие; ако има вина Цветанов, тогава ще се освободя от него, чакам информация от прокурора; Р. Миланов не става за министър, каза премиерът.
 

Думата е непрофесионализъм, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов. Казах му го в очите на шефа на ДАНС; трябва да ми предложат варианти това да не се повтаря. Затова в понеделник комисия с Маргарита Попова, с главния прокурор и с Лазар Груев ще предложат пакет от мерки, включително и законодателни по специалните разузнавателни средства, които ще ги задължа да ги спазват, настоя премиерът. Ако те не могат да защитят сигурността и информацията, значи службата не генерира спокойствие. Не може те да казват, че взривът пред вестник Галерия не е работа на ДАНС, та нали това може да е терористичен акт. Отговорността на МВР е същата, когато това касае службата ДОТИ, каза той.

Ако има вина, така отговори Борисов на въпроса при какви условия би се освободил от министър Цв. Цветанов. Ако не се установи необходимата организация, че службите да работят в услуга на обществото, вместо да генерират скандали, продължи той. Това трябва да се установи, поиска Борисов. Няма да направя никакъв извод, преди да получа информация от прокурора, уточни той.

В ГЕРБ следваме хронологията на времето и действаме в зависимост на това, което ни предстои. Изрично казах, че не желая да съм председател на щаба, каза лидерът на ГЕРБ и добави, че имало две-три предложения - за Цветанов, за Велчев и др. Кой ще е кандидат-президент на ГЕРБ, ще кажем юни-юли, осведоми той и добави, че можело да се съчетават дейностите председател на щаба и кандидат за президент. Въпрос на морал било да се съвместяват двете неща.

Румен Миланов не става за министър, той ще бъде шеф на т.нар. Боркор - борба с корупцията; казал съм му да покани Елеонора Николова за заместник и Петко Сертов, каза Борисов.

Ал. Петров прави това, което правя аз. Завчера подчертах, че не визирам него, но се съмнявам в някои хора за взрива срещу Цветелина, а той явно се е разпознал и е решил, че съм визирал него. В ДАНС, ако имаш данни за нещо, трябва да ги опишеш в доклад до твой началник. От 2002 г. той е бил в ДАНС, ако е имал данни, трябвало е да ги е описал, коментира Борисов съмненията на Петров, че можело и той да е поръчал атентата срещу него.

Всеки обективен зрител и слушител вижда, че относно ГЕРБ има тотална атака особено в БНТ и в БНР. Никога не е имало такава атака, добави той.

Вчера имах предчувствие, помолих колите на Цветанов да не вървят с нас; помолих и шофьорите да карат бавно и внимателно. Аз се чувствам адски неудобно, защото седейки на задната седалка, не мога да направя нищо. още на отиване Цветанов предупреждавал за опасния завой, че бил с обратен вираж. Борисов пък видял само как се върти задницата на Пасата. Когато има подобен инцидент, директорът на НСО трябва да даде една пресконференция и да обясни какво точно е станало. Аз лично, в ИПОН, заради Т. Живков и царя, съм пропътувал и подсигурявал огромно количество километри. Вчера те не бяха виновни; водачът на бронирания автомобил всъщност спаси живота на хората от Пасата, коментира вчерашния случай Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 99| 8158 |10.02.2011 Борисов: Зад взрива стоят хората, пребили Огнян Стефанов . 168| 13772 |16.01.2011 Бойко Борисов: Пищят, защото бръкнах в раната "Държавна сигурност" . 142| 10662 |08.01.2011 Бойко Борисов: Патрашкова и Галерия имат повече присъствие в медиите, отколкото ние . 87| 8631 |06.01.2011 Б. Борисов: Да, подслушваме министри; искам ги скарани!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads