Реклама / Ads
87| 8619 |06.01.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Да, подслушваме министри; искам ги скарани!

.
Б. Борисов
Между двамата вицепремиери имаше много тежки противоречия за това колко трябва да се съкрати състава на МВР, каза премиерът и продължи, че не иска министрите да правят завери помежду си и да са приятели, искал да са в напрегнати отношения.
 

Целта на опозицията е да спре България за Шенген, защото това ще им донесе тежка загуба за нас преди изборите, обяви по НТВ премиерът Бойко Борисов за разпространените аудио записи на телефонни разговори между Ваньо Танов и Симеон Дянков. Според него именно за това информацията от разговорите се вадена и обява точно сега.

Един човек с каскет и очила, когото никой не познава, оставил един материали, за които обаче се знае, че са от частна фирма. В същото време месеци наред се говори за прокурорската проверка и че има подобни записи. Кой кого лъже?, попита Борисов.

Не е случайно, че резултатите от задържаните количества незаконен алкохол и цигари са рекорд за всички времена. 628 млн. къса са задържани през 2010 г., което е четири пъти повече от задържаните количества през трите предходни години, обясни Борисов. Същото било и при задържания алкохол.

Между двамата вицепремиери имаше много тежки противоречия за това колко трябва да се съкрати състава на МВР, каза премиерът и продължи, че е събрал министрите си в кабинета не за да се обичат помежду си, а за да работят. Всеки един министър ще се следи какво прави, предупреди той. Дянков се ползва с моето доверие. Танов се ползва и Цветанов се ползва с моето доверие, обобщи премиерът. Не виждам какъв е скандалът тук? Подслушваме министри, а не граждани. Кого да подслушваме? Дядо Пешо ли?, каза още Борисов.

Не е ваша работа!, отговори по-късно в студиото на БТВ Борисов на въпрос колко министри се подслушват. Министрите трябва да работят така все едно, че ги слушат и гледат. Няма лични права, когато си министър, добави той. Винаги с прокурорска проверка и с разрешение от съдия се прави това, уточни той. Аз не искам моите министри да правят завери помежду си и да са приятели, искам да са в напрегнати отношения, подчерта той.

Има доста кметове и общински съветници от ГЕРБ, които също отиват на съд, уточни Борисов.

Като видите действащите герои в скандала кои са - в-к Галерия, Р. Петков, ще видите източниците на скандала, осветли премиерът. Дали всичко е така, или не, ще кажа, когато узная източника, подчерта той. Ядосан съм на това, че мрънкат, добави Борисов. Не е проблем хващането гуша за гуша, това води до приходи в хазната.

Вчера г-жа Патрашкова заплаши шефовете на националните телевизии, че не са й отразили пресконференцията
, а вечерта всички под строй и рапортуваха, предавайки дълги репортажи за нея, съобщи Борисов и информира, че собственикът на БТВ обядвал с Патрашкова преди две седмици и за вчерашната атака всъщност било известно още оттогава.

Тези хора не ни мислят доброто, чакали са кога да ни ударят, констатира Борисов. Но вчерашното писмо на холандския посланик е много добър знак, ние ще положим много усилия и мисля, че през септември България ще се поздрави за Шенген.

Най-много ме притеснява изречението "МВР покровителства". Докато не им разчопкам всичко, което има, докато не установя виновните, които ще си понесат отговорността, не ме касае Дянков ли е, Танов ли е, или Цветанов, зарече се Борисов.

В. Танов бил вчера 2 часа в кабинета на премиера; докладвал кои знакови фирми е ударил; за нито една не казал, че има проблем и това го дразнело най-много от тия СРС-та, или анонимни източници, уточни премиерът.

Категорично е започнала предизборната кампания, но всъщност тя никога не е свършвала, продължи Борисов. Но аз съм готов да направя избори веднага, предупреди той. Те не са изгодни за България, но са изгодни за мен; аз 20% ще взема и с тези проценти в НС ще съм такъв фактор с ГЕРБ, че няма да им дам да дишат; това ли ще е стабилното им правителство, което ще ни вкара в Шенген, попита той.

В ИСУЛ е ясно какво е станало
- един калпав доктор е унищожил един човешки живот, защо е търпяно това, отсече Борисов и добави - В момента даваме толкова пари за здравеопазване, колкото никой не е давал. Новият министър на здравеопазването се справя, оцени Борисов.

Няма да има ремонт на кабинета, но ако някой се издъни, това е друг въпрос
. Дянков и Цветанов са ми еднакво важни - единият за финансовата стабилност, другия за партията и за МВР, добави премиерът.

Почти не спя, призна накрая Б. Борисов и разказа, че нощем будувайки, гледал ТВ Европа. Трябва да удържим; точно опасността страната да не изпадне в изолация ме държи буден, да имам кураж и хъс да издържа, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 94| 8906 |26.12.2010 Борисов: Падащите рейтинги са като остаряването, искаме втори мандат . 46| 9563 |12.12.2010 Б. Борисов: Трябва стрес! Да знаят, че са наблюдавани! . 76| 7701 |08.12.2010 Борисов: Да, нещата отиват на зле, но за Първанов... . 113| 7084 |07.12.2010 Б. Борисов: Сините си изсмукват скандали от пръстчетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads