Реклама / Ads
82| 9314 |20.06.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов потвърди: Царят има безспорни качества за президент!

.
Бойко Борисов
На мен най-ми отива да зачерквам в листите на ГЕРБ; за нас са важни и двата избора, но много повече местните; бъдещето на държавата ми е по-мило, каза премиерът и обърна внимание на други държави, които се тресат.
 

Тази седмица или следващата ще се събере тристранката, по-най-бързия начин като преминат процедурите ще се увеличи минималната работна заплата, обяви по БТВ премиерът Б. Борисов. Скачат само вдовишките пенсии, за съжаление, това са възможностите на държавата, каза още той. Изборите нямат никакво значение и моля да не се спекулира, уточни Борисов, повишавайки глас на водещите - "Слушайте ме какво говоря, не ме прекъсвайте, да не се налага да не повтарям!" Бъдещето на държавата ми е по-мило, каза той, отговаряйки за невъзможността от увеличаването на всички пенсии.

Казал съм, че за да ги вдигнем, трябват повече приходи и е крайно време те да не са само от данъци, но и да заработи икономиката, призова премиерът.

Мотивите на вота бяха несериозни, а аз не искам да се отнасям несериозно към българския парламент, където съм всеки петък, за да отговарям понякога на безумни питания.

Вчера във Варна открихме стадиони, алеи за над 10 млн, спестени от спортната зала в София, но не го видях по телевизията, отправи критика към БТВ Борисов.

Вижте други държави как се тресат и стигат до банкрут, напомни премиерът. Искате да направим като в Гърция ли - да увеличим пенсии и заплати за 1-2 години и после улиците ни да се напълнят с хора и кръв; но на нас няма кой да ни помогне, каза той.

Много съм щастлив, че за първи път след 22 години се разбра, че се избира съдия, коментира Борисов случващото се в съдебната система. Ако се върнем през годините, ще видим какви хора са назначавани на такива длъжности. Тази година от 15 години е съдийка, преди това е била 4 години и прокурор, съобщи той. Никого не съм критикувал, преди 5-6 дни Пенгезов ми се обади и искаше среща с мен, още не съм го видял, защото имам много работа. ВСС е избран от БСП, ДПС, НДСВ, не сме изпратили там никого, решихме да си остане непроменен, напомни премиерът. Ами ако г-жа Янева не се познаваше с Цветанов, ами с Румен Петков, попита той. Не виждам лошо в това, аз се познавам с Пенгезов, заключи премиерът.

Не се меся в работите на другите партии, отсече премиерът и напомни, че в ГЕРБ депутатите са издигнати от структурите и той се гордеел с това. Когато нещо не е наред, има прокуратура.

Говорих с Лъчезар Иванов за консултантските му договори, проучих твърденията и му казах да отиде в Канал 3 при Сашо Диков, защото оттам го питаха. Искате ли утре сутрин да дойде и при вас, попита премиерът и обеща да го осигури, за да му бъдат зададени съответни въпроси.

На въпроса за своята кандидатура за президент и тази на Росен Плевнелиев, Борисов си спомни за вица за краставицата. На 4-ти, 5-ти септември ще кажем и нашия кандидат, защото сега това ще ми попречи на работата, каза той и добави, че имал много такива министри. Световната практика е друга - всеки един тим прилага своя тактика кога и как да подходи; в САЩ започват 2 години по-рано и влагат милиард долари. Аз искам да използвам максимум неполитизирано време, за да работя с правителството. Аз няма да се кандидатирам, така че спрете да питате, отсече премиерът.

За ГЕРБ са важни и двата избора, но много повече местните; много внимателно в момента използвам времето да подбирам общинските съветници, да анализирам какво са направили, най-ми отива аз да зачерквам в листите, защото много ме интересува какво са свършили за 4 години.

И двамата ми вицепремиери работят добре, оцени Борисов и каза, че резултатите, които давал Цветанов, били непоклатими. М. Попова е другият министър, от когото премиерът е доволен. Още: Нона Караджова, Миро Найденов, продължи той. В. Рашидов прави три музея, Ники Младенов съдейства да върнем българския медик на семейството му. Който не се справя, го сменям, заключи по темата той.

За АЕЦ Белене премиерът повтори "за хората с къса памет", че когато през 2005 г. бил подписан договорът, бил даден година срок за изчистване на всички подробности, вкл. и финансови, което не било направено и оставено на правителството на ГЕРБ. Сега срокът изтича и министър Трайков ще пусне писмо за 3-месечно удължаване на срока, за да се изчистят всички проблеми, които не са изчистени през 2006 г. Ако не се съгласят руснаците, отиваме на съд; в противен случай трябва да заровя огромна сума, която после поколенията да плащат, уточни Борисов.

Трябва да четете повече; ако от едно изказване вземете едно изречение, то придобива друг смисъл, коментира премиерът свое изказване по адрес на С. Сакскобургготски. И в момента извън България няма по-рейтингов политик от царя, потвърди Борисов. За съжаление с влизането си в Тройната коалиция и с оставането си в нея, няма как да бъде подкрепен, иначе има беспорни качества за президент, уточни премиерът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 7505 |17.06.2011 Б. Борисов: В парламента не са ми приятни да ги гледам! . 37| 5834 |14.06.2011 Б. Борисов: Кандидът за президент ще чуете на 4 септември . 18| 6512 |13.06.2011 Бойко Борисов: Ще се оженя до президентските избори, за да има първа дама . 97| 7229 |12.06.2011 Борисов: С Първанов България ще фалира като Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads