Реклама / Ads
64| 8941 |04.08.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Радан да не търси под вола теле

.
Бойко Борисов коментира във Facebook оставката на Радан Кънев, като отбеляза: "Толкова съм свикнал някой да оправдава неуспеха си с мен, че дори не ми се коментира казаното от г-н Кънев, защото истински се надявам, че Реформаторският блок ще бъде наш партньор.
 

По-рано днес говорителят на Реформаторският блок (РБ) се оттегли от поста си. В аргументите си той посочи, че РБ няма общо позициониране в предизборния и следизборен период и заявени общи цели на парламентарно поведение.

"Видимо е, че се търси арбитражът на външни фактори и се поемат самостоятелни ангажименти за предизборно и следизборно поведение. Кулминация на този процес беше директното поемане на ангажимент за подкрепа на актуализацията на бюджета на среща с президента, преди провеждане на ИС, поставен впоследствие пред свършен факт. При тези обстоятелства, волята на РБ се формира чрез контакти между част от партийните ръководства и ГЕРБ, а лидерството на Блока се осъществява от г-н Бойко Борисов. Така Блокът не може да постигне краткосрочната си цел да бъде алтернатива на днешните парламентарни партии и да консолидира всички български избиратели, които не приемат нито участие на ДПС и БСП във властта, нито еднопартийно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ", написа в официално обръщение Кънев.

РБ не може да постигне и дългосрочните си цели да осигури сериозни реформи в правосъдието, администрацията и социалната сфера. Тези цели са постижими само през безусловно утвърждаване на единството на Реформаторския блок и отговорно и равноправно участие в реформаторско дясно управление. Без смело и ясно назоваване на проблемите, без категорична промяна във вътрешните отношения и външното позициониране, Реформаторският блок ще тръгне на избори с лъжа към избирателите и ще ги предаде след влизането си в следващия парламент. Това е цена на участието във властта, която аз не съм готов да платя", посочва още Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 116| 7020 |23.07.2014 Борисов: Ще оставя ГЕРБ в опозиция, да управляват БСП и ДПС . 68| 9737 |09.05.2014 Борисов: Внасяме вот на недоверие заради енергетиката! . 59| 9887 |03.05.2014 Радан Кънев: Европа ще изостави България . 96| 10283 |13.04.2014 Борисов: ГЕРБ кове кадри; всички се радват като ни ги взимат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads