Реклама / Ads
67| 7274 |10.12.2014 ПОЛИТИКА

Борисов рече: Да тече кореспонденция с Русия

.
Премиерът Бойко Борисов Източник: Булфото
Ние имаме политическо изявление на най-високо ниво, това е президентът Путин, без да съм в състояние да подлагам на съмнение, която и да е дума, изречена от него. В същото време нямаме каквото и да е формално уведомление или писмено.
 
Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на заседанието на Министерски съвет днес, става ясно от правителствената стенограма.

"В същото време делегирайки правото си на Европейската комисия ние нямаме каквото и да е формално уведомление от тяхна страна. Това допълнително усложнява ситуацията в България. Простете, колегата Павлова по никакъв начин не може да съобразява действията си, които са регулирани от българското законодателство, с направени в една или друга точка на света политически заявления, защото те са едни, след една седмица могат да бъдат други", каза още той.

"Затова аз ви предлагам следното: министърът на външните работи на среща с руския посланик, министрите на икономиката и енергетиката по най-бързия начин да потърсят разговор с ресорните си колеги в Русия. Ако трябва и писмено им изпратете писма във връзка с чутото и казаното, да тече кореспонденция", отговори Бойко Борисов.

"В същото време предлагам вицепремиерът Дончев още днес писмено да изпрати на комисар Шефчович предложение от България, съобразено с всички евроатлантически ценности. Предлагаме на територията на България там, където излиза тръбата на „Южен поток“, Европейската комисия в унисон със стратегията за общ енергиен съюз на Европа да финансира хъб, където Европейската комисия да плаща, така както Турция газта, идваща от Русия.

На базата на общия енергиен съюз да я разпределя съответно за Сърбия, Македония, Гърция, Украйна, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и България. Позиция, по която не може да й бъде отказано, ако те не са лицемерни. Никой не може да ми каже, че в натовска Турция газта като отиде е добре, а когато дойде в България е зле", категоричен е министър-председателят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5988 |08.12.2014 Бойко Борисов: За"Южен поток" няма подписан дългосрочен договор . 17| 6289 |04.12.2014 Борисов: Изказването на Путин от Анкара е преднамерено . 44| 7647 |03.12.2014 Борисов: Щом „Южен поток” е за 400 млн. евро на година, да го спасим . 32| 5703 |30.11.2014 Бареков: Не съм "Момиче на повикване" на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads