Реклама / Ads
185| 6930 |07.09.2013 ПОЛИТИКА

Борисов: Решенията на Орешарски се вземат на друго място

.
Пламен Орешарски не може да си дава оценка, защото той има началници, които му свеждат задачите. Това каза пред във Варна председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, в отговор на въпрос как ще коментира оценката 5, която Орешарски даде за 100-те дни управление на правителството,
 

Борисов посочи, че Орешарски е като Изпълнителен директор във фирма, която Бордът на директорите взима решенията. „Това е неговата функция и това е най-непрозрачното в тези коалиции, защото не премиерът и не министрите взимат решения, те се договарят на друго място.”.

Борисов коментира и положението около Сирия.  „Доволен съм, че президентът Обама и всички ръководители в Г-20 все още търсят начини и все още няма война. Дано да намерят такъв начин. познавам всички ръководители, всички лидери, които са там, за разлика от Орешарски. Много пъти сме дебатирали заедно, знам че те са разумни хора, дано намерят разумен начин за решаване на проблема, защото ние сме много близо", каза той.

Според Бойко Борисов е добре да се въведе машинно броене на гласовете. Относно задължителното гласуване на избори, Борисов заяви „Задължителното гласуване е въпрос, който според мен трябва да се реши с референдум или някакво подобно действие. Аз не харесвам нищо задължително и се страхувам да няма ефект. Има хора, които това много ще ги подразни, има хора, които са „за", трябва да се намери правилното решение. Според мен политическите партии са достатъчно на брой и хората имат възможност да изберат една от тях по време на избори, важното е да осъзнаваме, че изборите са моментът, в който трябва с гласа си, да кажем за или против дадено управление".

 

Обмисля се възможността парламентарната група на ГЕРБ да поиска вот на недоверие на правителството след 100-те дни управление. Според Борисов при тази неестествена коалиция – АТАКА, БСП и ДПС - вотът на недоверие няма да мине. Борисов допълни, че Атака отново ще подкрепи БСП и ДПС, както ги е подкрепила за бюджета и за всичко останало.

 

„Вотът на недоверие е политически акт, който предварително е обречен на неуспех. Винаги съм бил честен с хората и съм им казвал, каквото имам да кажа, затова го обмисляме, защото е възможно след това Тройната коалиция да кажат „Ето, видяхте ли, не можа вотът на недоверие да мине и правителството има доверие", затова се колебая дали да го направя и кога", каза още Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 282| 14714 |19.08.2013 Мощна подкрепа за Орешарски през септември . 106| 7869 |03.08.2013 Борисов: Да се вдигнат 100-200 хил. души и да уплашат управляващите . 114| 12760 |24.07.2013 Близнашки за Фрогнюз: Като поредния кръволок Орешарски може да влезе в историята . 268| 9529 |13.07.2013 Бойко Борисов: Когато десни партии казват с ГЕРБ -не, тогава с кого?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads