Реклама / Ads
140| 7465 |20.03.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: По селски пътища хляб няма

.
Бойко Борисов
Да имаме 51 процента от проекта и да не даваме пари – това са условията на правителството за Белене. АЕЦ Белене е сложен проект, това не е бидонче, което може да се премести от Белене на площадката в Козлодуй. Нямаме техника за участие във военната операция в Либия.
 

Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването Нека говорят по БТВ.

Магистрала, околовръстно и метро да не се споменава, предложи Диана Найденова. Премиерът не се съгласи и обясни, че вече 25 години хората се оплакват, че не могат да се движат нормално. Карайте си по селските пътища тогава, препоръча той.

Зная колко струва хляба, зная, че и токът скача. Моето семейство до ден днешен картофи не е купувало, мога да ви кажа как се садят те. При толкова пустеещи земи, всеки може да си посади картофи, обясни Борисов и ядоса Диана Найденова, която го помоли да не говорят в личното му качество.

По селските пътища хляб няма, разпалено обяви Борисов. Последните две седмици е паднала цената на пшеницата, дал съм указания да се провери защо не се намалява сега цената на хляба.

Цената на бензина падна с 5 стоатинки, във вторник ще има нова среща. Биодизелът ще се коментира тогава, той дори не се препоръчва за определени автомобили. Биокомпонентът ще отпадне от дизела и се надяваме, че цената ще падне, разкри премиерът и допълни, че намаляването на акциза не е възможно, това било див популизъм..

В сряда министър Найденов ще бъде в Брюксел, той ще настоява да се изравнят помощите за нашите земеделски производители с тези в старите страни членки от 2014 година – 2 години по-рано, разясни той и каза, че пепелта под магистралите, тя е навсякъде, ние сега я плащаме

Моля ви да си говорим за днес, помоли се за трети път Найденова, но не успя да спре порива на Борисов. Хората изнемогват, какво ще им кажете?, попита Найденова.

Безработните трябва да си зададат въпроса дали са били ценни кадри, та са изпаднали от работа, обяви Борисов.

Не казвайте, че всички, които са на улицата, са некадърни, неграмотни, репликира го Найденова, която не се съгласи с казаното от премиера.

Ние от първия ден сме изплатили по-високи пенсии, ние трябва да изградим инфраструктура, за да можем да имаме повече пари. Изкупуваме от Марица-Изток ток на много високи цени. Ако има пари в държавата ще вдигнем пенсиите, ако няма пари няма да ги вдигнем. Голяма работа, като загубим изборите заради това, възкликна той на репликата на водещата, която каза, че тогава ще изгубят изборите.

АЕЦ Белене е сложен проект, това не е бидонче, което може да се премести от Белене на площадката в Козлодуй. В момента ние спорим за цената; когато са я записвали, са знаели, че цената ще се вдигне. Исках да кажат предишните за колко пари са се договорили, за да не ме упрекват после политически за този строеж. Искаме финансова схема от банката, която да ни покаже как ще плащаме. Има чужди инвеститори, които проявяват интерес към този проект. Да имаме 51 процента от проекта и да не даваме пари – това са условията на правителството.

Кой ще дойде при такива изисквания, попита Найденова и обясни, че това сигурно ще са руснаците.

5 и 6 блок са руски, но има ли влияние, попита на свой ред премиерът.

Ние нямаме техника за участие във военната операция в Либия, самолетите ни не се разпознават от натовските. Ние имаме само фрегатата Дръзки, това имаме, но сме я платили скъпо и прескъпо, така отговори Борисов на въпрос за участието ни в Либия.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6186 |20.03.2011 Б. Борисов: Нищо хубаво не ни очаква във военна ситуация . 179| 9658 |17.03.2011 Б. Борисов: Ако искат хората да чакат, ще довършим проектите, ако не - Станишев чака . 37| 6113 |11.03.2011 Б. Борисов: След Брюксел съм по-голям оптимист за Шенген . 53| 6587 |04.03.2011 Б. Борисов: Който има храни, ще бъде равностоен на този, който има петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads