Реклама / Ads
23| 5362 |02.10.2015 ПОЛИТИКА

Борисов: Ще напрегна бюджета до дупка и ще реша въпроса с авиацията

.
Бойко Борисов
Ще напрегна бюджета до дупка и ще реша въпроса с авиацията. Това се зарече премиерът Бойко Борисов. Той беше категоричен, че няма нито една тема, по която Министерството на отбраната да не е срещнало подкрепа. Премиерът допълни, че вчера се е видял с министъра на отбраната Николай Ненчев, за да го информира за разговора му с командващия авиацията генерал Румен Радев, който вчера хвърли оставка, но я оттегли след среща с премиера.
 

Командирът на Военновъздушните сили подаде оставка, а после я оттеглиГен.-майор Румен Радев се мотивира с непоследователна политика по отношение на бойната авиация, но след разговор с премиера Борисов промени решението си

 

Борисов се обърна също към политическите си опоненти с въпроса защо не са подменили самолетите, докато са били на власт.

 

„Много е лесно да се иска оставка, но с цялото ми уважение към опозицията - 20 години бяха на власт, но защо не подмениха самолетите, защо не ги ремонтираха, защо не купиха нова ескадрила", попита Борисов.

 

„Помните ли при тройната коалиция се отчитаха по 5–6 млрд. излишък на края на годината? Защо тогава от БСП не смениха авиацията, не строиха магистрали и пречиствателни станции, болници? Да бяха подменили авиацията. Изведнъж в нашето управление за пореден път се пада да изправяме нещо, което се е сринало”, подчерта Борисов.

 

Винаги ще държим да имаме изтребителна авиация, макар че 7 държави в ЕС нямат, въпреки че са далеч по-добре в икономическо отношение от нас, посочи той.

 

"Усещането на българина, че ако нямаме изтребители във въздуха, е нещо лошо, ще напрегна бюджета до дупка и ще реша и този въпрос, както всички останали", заяви премиерът Борисов.

 

Ген. Радев за оставката си: Състоянието на ВВС удари дъното (ВИДЕО)Или трябва да има сигурност за състава, или да няма Военновъздушни сили, смята генералът

 

В отговор на въпрос кога българските власти ще излязат с официална позиция за ударите на Русия над Сирия, Борисов каза, че "докато САЩ не се разберат с Русия за Сирия, всички останали държави, каквито и позиции да имат, няма никакво значение".

 

Нашата позиция винаги е била една и съща - с дипломатически и с мирни средства да се реши политическият въпрос в Сирия. Премиерът очаква ударите над Сирия да засилят бежанската вълна, тъй като "ще подгонят още хора". Министър-председателят присъства на откриването на обновената Клиника по педиатрия към Александровската болница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 7795 |25.09.2015 Б. Борисов: Страх ме е, че ще станем фронтова държава . 10| 5107 |18.09.2015 Премиерът Борисов: Бежанската вълна чертае нови магистрали . 107| 17867 |27.08.2015 Борисов: Бедни сме заради Столетницата- БСП . 0| 5641 |24.07.2015 Борисов: Компромисът за Конституцията ми струва години живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads