Реклама / Ads
44| 7646 |03.12.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Щом „Южен поток” е за 400 млн. евро на година, да го спасим

.
Бойко Борисов
Никой от нас не е прочел и цифра колко България ще спечели от „Южен поток”, заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов. „Южен поток” мина през етапи, в които включително и сегашното правителство, все още не можем да се доберем до договора.
 
Не знам предишното правителство дали ги е чело. На нас все още не ни се дават. Бих помолил парламента, ако трябва силово да ги вземем, за да видим какво пише. Никой от нас не е прочел и цифра колко България ще спечели от „Южен поток”. Борисов разбрал за спирането на проекта от изказването на руският президент Владимир Путин в Турция.

Моля, когато се говори от студиата, да се има в предвид, че решенията на МС, които са взимани, са писмени и могат лесно да бъдат прочитане, каза още Борисов.

Той настоя НС да проведе конструктивен диалог и да се поставят конкретни задачи към него във връзка с позицията на България, за да може при посещението си в Брюксел той да я представи пред председателят на ЕК, вместо да се чете кой колко е допринесъл или попречил на проекта.

Да се съсредоточим и да се види, щом е толкова изгоден „Южен поток” - за 400 млн. евро на година, да го спасим, каза още Борисов. Ако е 400 млн. евро на година, това означава половината от 3 млрд. да се изплатят за година- две. Аз съм чул, но по никакъв начин не мога да прочета колко и от коя година ще имаме от преноса на този газ печалба и колко, добави Борисов.

Не приемам за диверсификация, ако взимаме руския газ от Турция и Гърция. Ако газта обиколи България и дойде от Гърция диверсификация ли би било, попита той.

Борисов каза още, че Пламен Орешарски е изпратил писмо до всички министри да спрат дейността по „Южен поток” и приложи съответното писмо, част от която беше прочетена от парламентарната шефка Цецка Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4639 |02.12.2014 Т. Дончев: Имаме реакция, а не позиция за „Южен поток” . 26| 6850 |25.11.2014 Борисов: Няма да се поддам на натиска на Патриотичния фронт . 8| 5424 |14.11.2014 Борисов: Възстановяват плащанията по програма "Околна среда" . 44| 9723 |30.10.2014 Борисов: Не искам Слави Бинев за партньор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads