Реклама / Ads
28| 5276 |03.04.2015 ПОЛИТИКА

Борисов: След няколко месеца Румъния ще бъде зад нас

.
Бойко Борисов
Преди година и половина, когато бях премиер, за Румъния имаше на всеки шест месеца мониторингов доклад, а за България на година и половина. Румънците ни догонваха и ние искахме да бъдем отделени от тях за Шенген. Сега какво се случи – да ни дават Румъния за пример. Това коментира от Варна премиерът Бойко Борисов.
 

 Това отговори на въпрос за приемането на националната стратегия за борбата с корупцията. „Гарантирам ви, че след няколко месеца те отново ще бъдат зад нас”, подчерта Борисов, цитиран от БТВ.

 

За двата законопроекта за съдебната реформа той допълни, че е мислил, че ще бъдат дори четири. „Аз отговарям пряко за правителството и гарантирам, че то работи в изключителен синхрон, комфорт, взаимоуважение, разбирателство, толерантност и дисциплина”, подчерта той.

Кабинетът готви изцяло нов закон за единния орган за борба с корупциятаТова обявиха днес Меглена Кунева и Христо Иванов

 

„Ние сме перфектен екип и ни е радостно да се видим, не го правим по принуда. Парламента е друга работа. В тази сложна коалиция, която беше създадена, трудно ще има нужда от баланс, особено преди местните избори, където всяка партия ще си гони своите цели. Ние решихме министрите, включително и аз, да не участваме в предизборната кампания”, каза още Борисов.

 

„Аз агитирам за ГЕРБ, министър Москов за ДСБ, но сега само със свършената работа - всяка една партия иска да покаже, че при нея са най-добрите експерти и в един момент става конкуренция и в парламентарните групи, кой ще доминира в Парламента и тук говорим чисто партийно”, допълни премиерът.

Борисов в защита на съдебната реформа на Иванов: Продължаваме напред!Правосъдният министър Христо Иванов има моята пълна подкрепа, обяви премиерът

 

С министър Христо Иванов работим всеки ден след работно време по въпроса за законопроекта за съдебна реформа, каза още премиерът и допълни, че близо 40 човека е цялата група, която работи по тези проблеми.

 

„Исках всичко да стане по-бързо и ви гарантирам, че до седмица министър Иванов ще вкара законопроекта в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели и се надяваме те бързо да приемат Закона”, допълни още Бойко Борисов.

 

 

Гарантирам ви, че до две години Варна ще възвърне стария си блясък, заяви премиерът по време на откриването на нов онкологичен и лъчетерапевтичен център.

 

Той допълни, че това ще стане с построяването на автомагистрала „Хемус”, с основното преасфалтиране на основните булеварди и подобряване на градската среда. Борисов посочи, че за това ще спомогне и подобряването на материално-техническата база на болниците в града, което ще доведе допълнително пациенти от Чужбина – Румъния, Молдова и Украйна.

 

„Хората, които ще идват в тази болница се нуждаят на първо място от божията помощ за тези коварни онкологични болести. Години наред се вкарваха изотопи от чужбина, половината от тях се разпадаха и не можеха да се използват. Много хора ходиха да се лекуват най-вече в Турция на непосилни цени”, каза още премиерът Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 5679 |31.03.2015 Борисов: Срещал съм се с Цветан Василев . 17| 5315 |29.03.2015 Борисов: Малшансът на "Южен поток"- попадна на лакомници и Орешарски . 19| 7071 |27.03.2015 Борисов: Едно теле или агне като порасне, става крава, бик или овен . 28| 5582 |26.03.2015 Борисов: Здраве да е, другото се оправя!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads