Реклама / Ads
118| 9384 |21.04.2013 ПОЛИТИКА

Борисов: Да се стегнем като народ, за да си стегнем и държавата

.
Източник: Булфото
"Химко ще заработи, мога да ви го гарантирам". Това обеща във Враца и буквално взриви пълния със симпатизанти на ГЕРБ централен площад "Христо Ботев" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

От трибуната той обясни, че има инвеститори за торовия завод. "Става дума за двама сериозни инвеститори", допълни Борисов. Той обясни, че преди да се включи в митинга, се е срещнал с кмета Николай Иванов, на когото благодари от трибуната за добрата съвместна работа, предаде „Стандарт”. От него Борисов получил уверение, че водният цикъл за 136 милиона лева ще стане и че обходен път на Враца ще има.

"На 20 май пускаме Дунав мост 2 и както се казва, вече ставаме център на вселената", каза още Борисов от трибуната. Той припомни, че правителството на ГЕРБ за четири години е построило повече, отколкото за 22 години и че е дало 9 милиарда лева повече за пенсии. "Това са фактите и никой не може да ги преиначава", подчерта бившият премиер. Като съобщи, че фискалният резерв вече е 5,6 милиарда лева, той отбеляза, че още една лъжа на Сергей Станишев е спукана.

„Социологическите агенции ни дават преднина, но това не е достатъчно, ГЕРБ трябва да управлява самостоятелно, защото всички останали партии са срещу нас и затова ни трябва голяма победа”, заяви още Бойко Борисов във Враца.

Той допълни, че е спокоен за победата на партията си на предстоящите избори, като гледа множеството изпълнило площад "Христо Ботев". "Взели сме си поука, направили сме си сметката, може да разчитате на няколко неща през следващия мандат - да строим, да работим и да пазим финансовата дисциплина", отбеляза той. Според него, успехът и по-високите доходи през следващия мандат ще дойдат, ако се "стегнем като народ, да се захванем за работа и да си стегнем и държавата".

Той подкрепи водачите на листата в района и подкрепи нейния лидер и бивш социален министър Тотю Младенов. "Нашето правителство е дало повече от 9 милиарда лева за пенсии и с 4 милиарда повече за социално слабите и сме строили повече в сравнение с последните 22 години", заяви председателят и добави, че това са факти, които не могат да бъдат преиначени.

Друго светло обещание той даде и на среща с работници в предприятие близо до Мездра - в икономиката на България да влязат един милиард евро до края на 2013 година. Парите, според него, ще „потекат” благодарение на прозрачното харчене и доверието на Брюксел в подалото оставка правителство, което е размразило еврофондовете.

„По времето на Тройната коалиция по ОП „Конкурентоспособност“ Станишев са усвоили едва под 5% от парите за България. Само за 6 месеца нашият министър на икономиката Делян Добрев разплати към българския бизнес повече пари, отколкото са платени за 6 години. И сега няма да успеем да усвоим всички 1,2 милиарда лв. само защото по времето на Тройната коалиция еврофондовете бяха спрени заради далавери от типа „Батко и братко“, коментира Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 14477 |11.04.2013 Политическият пазар като Илиенци: много предлагане–малко търсене . 27| 9553 |13.03.2013 13-ят кабинет на късмет; протестите - болезнени като перманентна ерекция . 82| 10665 |11.02.2013 Вербовчикът на Борисов: Делото "Буда" е фалшифицирано . 56| 6906 |16.01.2013 Борисов: Който каже "да" на референдума, да каже и за парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads