Реклама / Ads
106| 7847 |03.08.2013 ПОЛИТИКА

Борисов: Да се вдигнат 100-200 хил. души и да уплашат управляващите

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Под обсада с тоталното неодобрение на хората няма как да се очаква повече от това НС. То започна с трикове и вчера завърши с трикове.
 

Това каза в интервю за "Радио К2" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Г-н Микoв не се срамува от това, което прави с кворума - той прекратява регистрацията по-рано, не изчаква 1 минута и по този начин е по-нисък кворума, с който се работи през целия ден. Трите партии, които управляват, срамежливо отричат това. Вчера предложих на партия Атака да излезем двете партии от парламента и няма да има правителство. Те не само, че не го направиха, ами при първото гласуване на Закона за СРС президентското вето остана, защото им бяха необходими 121 гласа, а имаше 120. Тогава пак с трик БСП поискаха прегласуване, а от Атака тичаха да влязат в залата и ветото вече беше прието. Тези хора от Атака безскрупулно си позволяват да лъжат, че ГЕРБ има уговорка с БСП и ДПС. Видно е, че нямат политически интерес в ситуацията, но оставям на хората да си преценят дали има друг", посочи Борисов.

"Много разчитам на Реформаторския блок, на който трябва да му стане ясно, че няма кой да победи коалиция между БСП, ДПС и Атака. Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно. Единственият демократичен начин да падне едно правителство е с вот на недоверие, но БСП, ДПС и Атака държат мнозинството и колкото и да не ги искаме, те няма как да паднат.

Не е нужно да се политиканства и да се казва, че искаме избори веднага. Ние искаме, но по демократичен начин това не може да се случи, а и какво искаме няма никакво значение за управляващите.Трябва да убедим хората, че това правителство трябва да си отиде, народа трябва да се вдигне на масов митинг, да излязат 100-200 хлд. души да покажат отношението си и да ги уплашат. Видяхте, че през медийния им апарат твърдяха, че на Бузлуджа има 50-60 хиляди. Нали ги снимаха от самолет, наложиха ги върху картата и стана видно, колко хора е имало", заяви бившият премиер.

"Приемането на бюджета се случи благодарение на партия Атака. ГЕРБ беше в парламента, за да може всички хора в България да чуят аргументирано, защо такава актуализация не е нужна, опасна е и нашите следващи поколения ще плащат. Атака, БСП и ДПС си гласуваха тази поправка. Комунистите така действат с апаратни хватки, че всичко си подреждат във времето", каза Борисов.

"Искам да напомня, че когато ние дойдохме на власт имахме 117 депутата, а следващите под нас имаха 40. Това показваше, че хората искат промяна и искат кадрите на БСП, ДПС и НДСВ да бъдат сменени. Ние направихме доста кадрови промени, защото хората го искаха. Сега се прави тотална чистка, при положение, че българския народ отново е определил нас като първа политическа сила. Българите не са казали - сменяйте всичко! Дори в най-успешните сектори се сменя всичко, инфраструктура, екология - нямат моралното право да го правят.

Сега мандатоносител е БСП, за това се фокусираме върху тях. Цялата отговорност за това, което се случва е на Сергей Станишев. От него трябва да се търси отговорност, не от Орешарски, не от ДПС, не от Сидеров. Отговорност сега може да се търси за всичко, от скандалните назначения, до това, че в условия на криза, онзи ден си вдигнаха с 30% заплатите на областните управители. Управляващите могат да направят всичко в момента, защото никой не им обръща внимание, толкова са скандални и безпардонни, че хората вдигнаха ръце, а те на това разчитаха", категоричен бе Бойко Борисов.

„Всяка политическа партия има претенцията да управлява. Да, ние се борим да управляваме, защото считаме, че го правим по-добре и защото за последните 4 години за България са случиха много добри неща. Имаме грешки, които коригираме. Във всяка партия има кадрови проблеми. Ние имаме прекрасни хора сега, мога да изброя поне 20, които с опита си, с подготовката си, ще се справят много добре, когато избирателя даде правото на ГЕРБ да управлява. Това е един хубав период на пречистване на нашите редици и на правене на изводи от моя страна”, заяви Борисов.

Нямам нищо общо с Берлускони и не се притеснявам от съдба като неговата. Опровергаха се и спекулациите, че подреждаме съдебната система, че владеем медиите, че подреждаме контрабандата. Относно ваканцията, от ГЕРБ си имаме достатъчно работа. Наглост беше, че няма да работят комисиите към НС. Въпреки всичко, ние се стараем във всеки миг да сме истинска опозиция и да не им даваме шанс, поне спокойно да правят белите, които правят в момента. В извънпарламентарните партии има огромен потенциал, огромна експертност в различни области. Би могло в бъдеще да се сглоби много добър експертен кабинет, заедно с нас. Той ще трябва да се опита да поправи щетите, които ще ни бъдат нанесени от настоящото управление", каза още лидерът на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 268| 9512 |13.07.2013 Бойко Борисов: Когато десни партии казват с ГЕРБ -не, тогава с кого? . 207| 7654 |05.05.2013 Бойко Борисов: Борсата за СРС-та става ужасна! . 67| 7486 |25.04.2013 Б. Борисов: Опозицията не може да преглътне пълните ни площади . 118| 9387 |21.04.2013 Борисов: Да се стегнем като народ, за да си стегнем и държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads