Реклама / Ads
100| 8629 |26.02.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Защо Станишев толкова се зарадва на новата група?

.
Бойко Борисов
За мен е много важно какво предстои през следващите дни. Това ще даде възможност да се определи как е позиционирана една партия в пространството и дали отсега ще стане патерица на БСП и ДПС
 
Това, каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, във връзка с напускането на депутати от ПГ на ГЕРБ и ПГ на Коалиция за България, предаде „Фокус”. БСП дава един депутат, от ГЕРБ са двама депутати там. Като се има предвид, че те са управляващи, е още по-тежко. Докато управлявахме ние, никой не напускаше, каза Борисов.

Само не мога да разбера, защо Станишев толкова се зарадва на тази група. Ако е вярно това, с което г-н Бареков ни проглуши ушите в последните дни, че прави дясноцентристка партия, това означава, че Станишев трябва да е много притеснен, както и Местан. Това означава, че те няма да имат кворум, каза още той.

На въпрос, дали очаква още депутати от ПГ на ГЕРБ да напуснат групата, Борисов заяви: „Колкото повече – толкова по-добре. Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас”. Той каза, че няма подозрения кои може да са тези хора.
Бойко Борисов заяви, че не се чувства предаден. „Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента”, посочи той.

Те затлачват всички проекти – и то жизненоважни проекти, каза още Борисов. „Хемус”, с два четирилентови пътя - Русе - Търново и Мездра - Ботевград, това е разковничето за Северна България. Не се ли направи – няма никакъв шанс. „Големите градове – от Благоевград до Ямбол и Сливен пътуват по магистрала „Тракия” и отиват към Слънчев бряг и Созопол. Четирилентовият път там е задължителен. Ние му направихме колко километра вече. Проектиран, само да се прави”, заяви Борисов. „Гледах „Марица” като ходих до Любимец – те само са отнели хумусния слой. Ако работят с това темпо, няма да стане поне 2 - 3 години. С унищожаването на проекта „Хемус” Северна България по никакъв начин няма да се оправи. Без „Хемус” няма шанс за Северна България”, обясни той. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7101 |22.02.2014 Първанов се самопредложи за дебат с Борисов и Станишев . 94| 7504 |16.02.2014 Борисов: Ще сме в изолация, докато Реформаторите не разберат, че помагат на БСП . 18| 7081 |14.02.2014 ПЕС сдобрява БСП и АБВ, Станишев и Калфин . 49| 11809 |06.02.2014 Политологът Ст. Делийски пред Фрог: Бъдещето на Станишев е в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads